Suriyeli Mülteciler

Sığınmacı istemeyen ABD valisine Aylan'ın fotoğrafıyla tepki: Bunu mu istiyorsunuz?

New York Belediye Başkanı, Suriyeli mültecileri kabul etmeyeceklerini açıklayan New Jersey Valisi ve Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı Chris Christie'ye, cansız bedeni Bodrum sahillerine vuran Aylan Kurdi'nin fotoğrafıyla yanıt verdi, "Bunu mu istiyorsunuz?" diye sordu.

new york belediye başkanı bill de blasio, suriyeli mültecileri kabul etmeyeceklerini açıklayan new jersey valisi ve cumhuriyetçi parti'den başkan aday adayı chris christie'ye tepki gösterdi.

chris christie'yi, 'kalpsizlik' ve 'amerikan rüyasına ihanet etmekle' suçlayan de blasio, cesedi bodrum sahillerine vuran ve tüm dünyanın gündemine oturan aylan kurdi'nin fotoğrafını gösterdi. 

fotoğrafı elinde sallayan de blasio, "bu çocuğun ölümü, dünyanın dört bir yanında gazetelerin baş sayfalarına konu oldu. bu fotoğraf, kelimenin tam anlamıyla dünyayı etkisi altına aldı. vali christie, küçük çocukların getirilmesini uygun bulmadığını özellikle söyledi. istediği şey insanların başına bunun gelmesi mi? çocukların başına bunun gelmesini mi istiyor? bizler new york şehrinde böyle bir şeyi kabul etmeyiz" dedi.

christie'nin açıklamalarını "abd için utanç" olduğunu savunan new york belediye başkanı, "bu ülke göçmenlerden kurulu. kuşaklar boyunca göçmenlere kapımız açık oldu. eminim ki christie'nin ataları da göçmen olarak bu ülkeye geldi. durum böyleyken göçmenlere kapımızı kapamayı istemek ikiyüzlülükten başka bir şey değildir" dedi.

abd temsilciler meclisi perşembe günü, federal polisin güvenlik önlemlerini artırıncaya kadar suriye ve irak’tan mülteci alımının durdurulmasını ön gören bir tasarıyı oylayacak. tasarının temsilciler meclisi’nden geçmesi halinde cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu kongre'den de geçmesi gerekiyor.

abd başkanı barack obama, cumhuriyetçiler suriyeli mültecilerin ülkeye kabulünü engelleyecek bir tasarıyı kongre'den geçirmeye çalışırsa veto hakkını kullanabileceği sinyalini verdi. obama, bu tür yasaların mültecilere yardım çabalarını baltalayabileceğini söyledi.

50 eyaletin oluşturduğu abd'de suriyeli sığınmacı istemeyen eyalet valisi sayısı iki günde 27'ye ulaşmıştı. bazı cumhuriyetçi başkan aday adayları da mültecilerin ülkeye girmesine açık şekilde karşı çıkıyor.

kaynak: abc news, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;