Spor

Sığınmacılara geçici lisans geliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suriye ve Irak'ta yaşananlar nedeniyle Türkiye'ye gelen yabancı sporcular için geçici lisans çalışmaları yapıyor.

Konular: Diğer Sporlar
Kılıç, dopingle mücadelede doğru yolda olduklarını söyledi. [Fotoğraf: AA - Arşiv]

gençlik ve spor bakanı akif çağatay kılıç, zor durumda kalan bu sporcuların antrenman yapabilmeleri, müsabakalara katılmaları ve geçici lisans alabilmeleri konusunda çalışmalar yaptıklarını, başbakanlık afet ve acil durum yönetimi başkanlığı (afad) ve ilgili birimlerle irtibat halinde olduklarını söyledi.

türkiye’de şu anda suriye ve irak’tan gelen bir buçuk milyon civarında sığınmacı bulunuyor.

doping konusuna da dikkati çeken bakan kılıç, sporcuların genç yaşta eğitilmesi gerektiğini, sporcu ve antrenörlerin dışında bu işin ticaretini yapanların da bundan sonra cezalandırılacağını anlatarak, şunları kaydetti:

"doping ile ciddi bir mücadele veriyoruz. wada'ya yaptığımız mali destek, psikolojik, sembolik bir mesajdır. dopinge de narkotik muamelesi yapılacak. devlet olarak narkotik ile uyuşturucuyla nasıl mücadele ediyorsak, dopingle de aynı mücadeleyi yapacağız. bu konuda ilgili diğer bakanlıklarla da görüşüyoruz. yasal çalışmalarımız da devam ediyor. internete girip tek tuşla yasaklı madde sipariş edilememesini sağlamalıyız." 

‘seyirci azaldı ama biletsiz seyirci kalmadı’

e-bilet ile seyirci sayısının düştüğü yönündeki eleştirilere de değinen bakan kılıç, "doğru olabilir ama şunu gözden kaçırmamamız lazım. eskiden bilet dahi almadan maça girenler vardı, şimdi bilet parasını ödemeden stada girenler yok" dedi.

bilinçli sporcu yetiştirilmesi konusunda da çalışmalarının sürdüğünü aktaran kılıç, kamp alanlarına öncelik verdiklerini, futbol federasyonu'nun riva modelinde olduğu gibi basketbolda da yeni bir kamp tesisi yapılması konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

yeni kulüpler yasası konusundaki taslağın hazır olduğunu, güzel bir noktaya gelindiğini vurgulayan kılıç, "çok fazla anlaşamadığımız nokta yok. müzakere süreci devam ediyor" dedi.

kılıç, medya temsilcilerinden, sayfalarında ve bültenlerinde amatör branşlara daha fazla yer vermesini de rica etti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;