Türkiye

Siirt Belediye Başkanı Bakırhan'a 1 yıl hapis

Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

siirt 1. ağır ceza mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan siirt belediye başkanı tuncer bakırhan katılmazken, avukatı duruşmadaydı.

cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaasında, sanık bakırhan'ın cezalandırılması yönünde görüşünü bildirdi. bakırhan'ın avukatı müvekkiline yönelik suçlamayı reddederek, bakırhan'ın beraatini talep etti.

savunmanın ardından mahkeme, bakırhan'ın "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

mahkeme kararın bir örneğini içişleri bakanlığı'na gönderilmek üzere siirt valiliği'ne iletti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;