PKK

Siirt ve Hakkâri'de 5 şehit

Siirt - Eruh karayolunun Çöplük mevkiinde PKK'lılar, askeri araçların geçişi esnasında patlayıcı ve silahlarla saldırdı, 3 asker şehit oldu. Hakkâri’de polis kontrol noktasına düzenlenen saldırı sonucu ise iki polis şehit oldu, biri sivil 11 kişi de yaralandı.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: AA / Arşiv]

siirt'te pkk'nın askeri aracın geçiş yolu üzerine tuzakladığı patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. şiddetli patlama neticesinde yaralanan askerler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. yaralı üç askerden ikisi olay yerinde biri ise kaldırıldığı hastanede şehit oldu. çatışmanın yaşandığı bölgeye siirt 3. komando tugayı'ndan 'kobra' tipi helikopterler havadan müdahale için hareket ederken, karadan da askerler sevk edildi.

hakkâri'de iki şehit

hakkâri kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan depin polis kontrol noktasına saat 22.30 sıralarında pkk'lı teröristler bombalı araçla saldırıda bulundu. şiddetli patlamanın ardından teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. yaşanan patlama ve çıkan çatışmada 2'si ağır 13 polis yaralandı. ambulanslarla hakkâri devlet hastanesi'ne kaldırıldı. ancak doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayan iki polis şehit oldu. biri sivil, 10'u polis, 11 yaralının ise hastanede tedavileri devam ediyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;