PKK

Siirt'te bombalı saldırı: 8 asker şehit

Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'nın karayoluna yerleştirdiği uzaktan kumandalı bomba askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Araçtaki sekiz asker şehit oldu.

Konular: Türkiye
Şehit düşen 26 yaşındaki Jandarma Er Bahadır Aydın'ın yakınları [Fotoğraf: AA]

siirt'in şirvan ile pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürüten askeri aracın geçişi esnasında, pkk'nın yola döşediği uzaktan kumandalı bomba patlatıldı. ilk belirlemelere göre zırhlı araçtaki askerlerden sekizi şehit oldu. yaralı askerleri hastaneye taşımak üzere siirt merkez ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi. şehit olan sekiz askerin isimleri açıklandı.

şehitlerin cenazeleri hastanede

[Fotoğraf: AA]

şehit olan sekiz askerin cenazeleri ambulans ve cenaze araçlarıyla siirt devlet hastanesi'ne getirildi. siirt valisi mustafa tutulmaz da hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. bu arada saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşların da gözyaşları döktükleri görüldü.

  • jandarma uzman çavuş hakan aktürk - burdur
  • jandarma uzman çavuş ferdi gerekli - adana
  • uzman çavuş barış akın - ankara
  • jandarma er mehmet halil barkın - şırnak
  • jandarma er recep beycur - erzurum
  • jandarma er ömer erüstün - kahramanmaraş
  • jandarma er bahadır aydın - bursa
  • jandarma er emre kaan arlı - kocaeli

Hakan Aktürk'ün Burdur'da yaşayan annesi Aysel Aktürk (sağda)
[[Fotoğraf: AA]]

Jandarma Er Emre Kaan Arlı'nın Kocaeli'deki evinde yas var.
[[Fotoğraf: AA]]

Uzman Çavuş Barış Akın'ın Ankara'daki evinde eşi İnci Akın'a acı haber ulaştırıldı.
[[Fotoğraf: AA]]

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;