Kürt sorunu

Siirt’te polis lojmanlarına saldırı

Siirt'te bir grup, polis lojmanlarına el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Mardin ve Gaziantep’teki gösterilere ise polis müdahale etti.

siirt’in barış mahallesindeki çakmak polis lojmanları önüne gelen bir grup, lojman önünde güvenlik önlemi alan polis noktasına el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. polisin havaya ateş açmasıyla kaçan göstericiler, bir süre sonra tekrar toplandı. grup güvenlik güçlerinin gazlı müdahalesiyle ara sokaklara kaçarak dağıldı.

olayda yaralanan olmazken, polis araçlarında maddi hasar meydana geldi.

nusaybin’de gösteriye müdahale 

Nusaybin'de ateş yakarak yolu trafiğe kapatan gruplara polis müdahale etti. [Fotoğraf: AA]

mardin’in nusaybin ilçesinde toplanan bir grup çağ çağ caddesi'ni barikat kurarak trafiğe kapattı.

olay yerine gelen güvenlik güçlerine taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldıran grup, biber gazı ve basınçlı su kullanılarak dağıtıldı.

grup ara sokaklara dağılırken, bir kişi gözaltına alındı.

zeynel abidin mahallesindeki sevgi yuvası anaokulu ise bir grup tarafından molotofkokteyli ile yakılmak istendi. saldırıda okulun iki sınıfında hasar oluştu.

gaziantep’te izinsiz gösteri 

Gaziantep'te izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahale etti. [Fotoğraf: AA]

 gaziantep'in beybahçe mahallesi'nde toplanan yüzü maskeli bir grup, çöp konteynerleri ile yolu trafiğe kapatarak güvenlik güçlerine saldırdı. polise taş atan gruba, toma'dan sıkılan tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. olayın yaşandığı mahalleye çok sayıda polis ekibi gönderildi.

gruptakiler polis ekiplerinin müdahalesiyle dağıtıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;