Kürt sorunu

Silopi'de mayınlı saldırı: 4 şehit

Şırnak’ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola yerleştirilen mayın patladı. Araçta bulunan 4 polis şehit oldu. Bir polis de ağır yaralandı.

Konular: Kürt sorunu, PKK

silopi'de geçen cuma günü biri polis dört kişinin hayatını kaybettiği başak mahallesi'ne giden polis ekibine mayınlı tuzak kuruldu. polis zırhlı aracının geçişi sırasında yola tuzaklanan mayın pkk’lılar tarafından patlatıldı. araçtaki dört polis şehit oldu. reuters bir polisin de ağır yaralandığı bilgisini geçti. olayın ardından polis ekipleri saldırganların yakalanması için mahallede geniş çaplı operasyon başlattı. mahalleden yer yer silah sesleri geldiği duyuldu.

geçen hafta cuma günü pkk’nın gençlik yapılanması ydg-h üyelerinin, mahalleye kazılan hendekleri kapatmak için giden polislere ateş açmasıyla çıkan olaylarda polis memuru muhammet onur demir şehit olurken, üç kişi de hayatını kaybetmişti. 

suruç'tan sonra 15 polis şehit oldu

suruç'taki intihar saldırılarını mütakiben şanlıurfa'nın ceylanpınar ilçesinde polis memurları feyyaz yumuşak ile okan acar’ın 22 temmuz'da şehit edilmeleriyle başlayan saldırılarda bugüne kadar 15 polis şehit oldu. 

şehit edilen yumuşak ve acar’ın ardından 23 temmuz günü diyarbakır’da görevli polis memuru tansu aydın yine benzer saldırı sonucu hayatını kaybetti. istanbul'da 26 temmuz günü polis memuru muhammet fatih sivri’ye de silahlı saldırı düzenlendi.

29 temmuz’da diyarbakır’da polis memuru mehmet uyar da saldırıda şehit oldu. 

31 temmuz günü adana ilinde polis memurları serdar kazar ile isa ipek silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetti.

07 ağustos’ta bu kez polis memuru salih hüseyin parça, şırnak cizre’de silahlı saldırıda şehit edildi. aynı gün şırnak silopi’de polis memuru onur demir silahlı saldırıya uğradı.

08 ağustos günü ise mardin'in midyat ilçesinde polis memuru abdullah ümit sercan silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

bugün de istanbul sultanbeyli'de fatih polis merkezi'ne yönelik intihar saldırısı sonrası sabah saatlerinde çıkan çatışmada bomba imha ve inceleme şube müdürü beyazıt çeken ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. 

yine bugün silopi'deki başak mahallesi'nde zırhlı polis aracına kurulan mayınlı tuzakta dört polis şehit oldu. 

kaynak: doğan haber ajansı, reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;