Türkiye

Silvan'da sokağa çıkma yasağı sekizinci gününde

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bugün sekizinci gününe girdi. İlçede pazartesi günü boyunca çıkan çatışmalarda 2 kişi öldü, 1'i polis 6 kişi yaralandı.

Konular: Türkiye, PKK
[Fotoğraf: DHA]

diyarbakır'ın silvan ilçesinde geçen salı günü saat 05.00'ten itibaren tekel, mescit ve konak mahallelerinde pkk'lıların sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilân edilmişti. sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle giden polis ekipleri, mahallelere girdi. üç mahallede sokağa çıkma yasağı artık 8'inci gününde. dha'ya göre, bugüne kadar olaylarda 1 polis şehit oldu, ölü sayısı da 6'ya yükseldi.

olaylar sırasında pkk'lıların keskin nişancı tüfeği kanas ile açtığı ateşte özel harekât polis memuru necmi çakır şehit olurken, pkk'lı olduğu açıklanan müslüm tayyar ile 20 yaşındaki sertip polat, 24 yaşındaki engin gezici ve kendisine yardım etmek isteyen halası 55 yaşındaki ismet gezici öldü.

pazartesi 2 kişi öldü

silvan'ın sokağa çıkma yasağı bulunan tekel, mescit ve konak mahallelerinde güvenlik güçlerinin pkk'ya yönelik operasyonları pazartesi günü de sürdü. mescit mahallesinde pkk'lılar hendekleri kapatmaya giden bir kepçeyi ateşe vererek yakıp, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. açılan ilk ateşte 1 polis memuru yaralandı. polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. yaralı polis memuru ambulansla kaldırıldığı silvan devlet hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından diyarbakır dicle üniversitesi tıp fakültesi hastanesi'ne sevk edildi.

mescit mahallesinde çatışmalar yer yer devam ederken, mahalleye 150 metre mesafedeki bölgede 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. çatışmada taksi şoförlüğü yapan 45 yaşındaki mehmet gündüz ölürken, 50 yaşındaki abdulsemet kesici, 44 yaşındaki seyfettin kurt ile kudbettin çiçek yaralandı.

tekel mahallesinde ise yakup sinbağ adında bir kişi silahla vurularak öldü. polis, ölen kişiyle ilgili soruşturma başlattı. bu arada sokağa çıkma yasağı bulunan tekel mahallesine 200 metre mesafedeki selahattin mahallesinde süren çatışmalar sırasında da 26 yaşındaki mustafa sağlam yaralandı. sağlam'a, yoldan geçerken kurşun isabet etti ve yaralı silvan devlet hastanesi'nde tedavi altına alındı.

bu esnada cami mahallesi azizoğlu caddesi üzerindeki evine roketatar mermisi isabet eden 70 yaşındaki mehmet emin çiçek de, cam parçalarından yaralandı. yaralılar, silvan devlet hastanesi'ndeki ilk müdahalelerinin ardından diyarbakır eğitim ve araştırma hastanesi'ne sevk edildi.

silvan kaymakamlığı, muhtarlar aracılığıyla evlere pazartesi günü 3 bin ekmek dağıttı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;