2015 Genel Seçimi

Şimşek: Erken seçim bütçeye ek maliyet getirmeyecek

Maliye Bakanı Şimşek, "Bu yıl yapılacak genel seçim için hiçbir partiye ek ödeme yapılmayacak" diyerek erken seçimin bütçeye ek maliyet getirmeyeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

maliye bakanı mehmet şimşek, siyasi partiler kanunu uyarınca, devlet yardımı almaya hak kazanan partilere ocak ve şubat aylarında ödemelerinin gerçekleştirildiğini belirterek, "bu yıl içerisinde, herhangi bir tarihte yapılacak genel seçim için hiçbir partiye ek bir ödeme yapılmayacak" dedi.

bakan şimşek, siyasi partiler kanunu gereğince, hazine yardımı ödemesinin, ilgili şartları taşıyan partilere her yılın ocak ayında, katlı ödemelerin ise yüksek seçim kurulu'nun seçim takvimine dair kararını izleyen 10 gün içinde yapıldığını ifade etti. ocak 2015 itibariyle gereken şartları taşıyan ak parti, chp ve mhp'ye, yılın ilk iki ayında toplamda 531,1 milyon lira ödeme yapıldığını söyleyen şimşek, 7 haziran'da yapılan seçimlerin sonucunda hazine yardımı almaya hak kazanan siyasi partilere ise hazine yardımının ancak ocak 2016'da yapılabileceğini belirtti.

"üst sınırda ödeme tamamen yapıldı"

bakan şimşek ayrıca bir yıl içinde birden fazla genel seçim yapılması halinde, siyasi partilere hazine yardımı yapılabileceğine dair bir düzenlemenin bulunmadığını da vurguladı.

söz konusu gerekçelerle, 2015 yılı içinde herhangi bir tarihte yapılacak genel seçim için hiçbir partiye hazine yardımında bulunulmasının mümkün olmadığının altını çizen şimşek, "böylece kasım ayında veya yıl içerisinde herhangi bir tarihte yapılacak olası bir erken seçim bütçeye ek bir maliyet getirmeyecek" dedi.

ayrıca genel seçime ilişkin gerçekleştirilecek katlı ödemelerin, ocak ayında yapılan ödemenin katı olarak belirlendiğine işaret eden şimşek, "dolayısıyla ancak ilgili yılın ocak ayı itibarıyla hazine yardımı alan siyasi partilere katlı ödeme yapılabilmektedir. 2015 yılı için kanunun öngördüğü üst sınırda ödeme de tamamen yapılmıştır" diye konuştu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;