15 Temmuz darbe girişimi

Şimşek: Kalıcı tahribat beklemiyoruz

Piyaslar için 'paniğe gerek yok' çağrısı yapan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Ekonomide kalıcı bir tahribat beklemiyoruz" dedi.

ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı mehmet şimşek, 15 temmuz darbe girişiminin ardından piyasaları sakin olmaya çağırdı, "ekonomide kalıcı bir tahribat beklemiyoruz" dedi.

şimşek, "mesajımız çok açık ve net, panik yapmaya gerek yok, sakin olmak lazım. çok hızlı bir şekilde işimizin başına döndük. olağanüstü bir durum olsaydı bugün piyasalar açılır mıydı" ifadelerini kullandı.

"türkiye'de değişen tek şey varsa o da demokrasimiz daha da güçlendi" diyen başbakan yardımcısı, "ekonomide bunun doğurduğu kalıcı bir tahribat beklemiyoruz." ne büyümede ne dış dengede ne de diğer makro ekonomik alanlarda. ülkemiz, demokrasimiz, siyasi istikrarmız güçlenmiştir. türkiye'nin önü açıktır. çok hızlı bir şekilde tekrar yapısal reform gündemimize döneceğiz" şeklinde konuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;