IŞİD

'Sınırda IŞİD'li canlı bomba yakalandı'

Güvenlik kaynakları, Gaziantep sınırında Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve IŞİD üyesi olduğu değerlendirilen 10 kişinin yakalandığını duyurdu. Yakalananlar arasında bir canlı bomba olduğunu ve üzerinde patlamaya hazır bomba bulunduğunu da belirttiler.

Olay yerinde bir canlı bomba yeleği, demir bilyelerle güçlendirilmiş 12 patlayıcı madde bloku, 2 el bombası fünyesi ve 2 elektrikli fünye bulundu. [Fotoğraf: AA]

güvenlik kaynaklarına göre, gaziantep sınırında suriye'den türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve işid üyesi olduğu değerlendirilen 10 kişi yakalandı. güvenlik kaynakları, yakalananlardan birisinin canlı bomba olduğunu ve üzerinde patlamaya hazır bomba bulunduğunu belirtti.

gaziantep valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, sınırı geçerken yakalanan yabancı uyruklu 10 kişiden 2'si yaralı ele geçirildi. olay yerinde bir canlı bomba yeleği, demir bilyelerle güçlendirilmiş 12 patlayıcı madde bloku, 2 el bombası fünyesi ve 2 elektrikli fünye bulundu.

valiliğin yazılı açıklamasına göre, il jandarma komutanlığı ekipleri, karkamış ilçesi türkyurdu sınır karakolu sorumluluk alanında, suriye'den türkiye'ye geçmeye çalışan 13 kişi tespit etti.

güvenlik güçleri tarafından yapılan "dur" ihtarına rağmen sınırı geçmeye çalışan gruba, ikaz ateşi açıldı. şüphelilerin ihtara uymamaları üzerine açılan ateş sonucu 2’si yaralı olmak üzere yabancı uyruklu 10 kişi yakalandı. 3 kişinin ise suriye tarafına kaçtığı belirlendi.

şüpheliler, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "özel güvenlik bölgesini ihlâl" suçundan gözaltına alındı.

yaralı 2 kişi, hastanelere kaldırıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;