Kürt sorunu

Sınırda YPG bayrağına müdahale

IŞİD'in Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgelerine doğru ilerleyişinin ardından Kürt sivillerin sınıra yığılmasına dikkat çekmek için DBP tarafından kurulan çadıra polis ve asker müdahale etti.

YPG bayrağı nedeniyle başlayan gazlı müdahaleden Suriyeliler de etkilendi. [Fotoğraf: Abdürrahim Aydın / Al Jazeera Türk]

güvenlik güçleri, demokratik bölgeler partisi üyelerinden çadırdaki pyd'nin suriye'deki silahlı kanadı ypg'nin bayrağının indirmesini istedi. hdp'li grup bunu kabul etmeyince asker ve polisler gaz ve toma ile gruba müdahale etti. müdahale sırasında  hdp şırnak milletvekili faysal sarıyıldız ile polis amirleri arasında da tartışma çıktı. sarıyıldız, civarda suriyeli çocukları olduğunu belirtip polisten gaz kullanmamasını istedi.

türkiye'de kalacakları yerlere nakledilmeyi beklerken demokratik bölgeler partisi'nin çadırı etrafında toplanan suriyeliler de gazdan etkilendi. 

müdahalenin ardından, gruptaki bazı maskeli kişiler polise taş atmaya başladı. polis bu grubu dağıtmak için de biber gazı ve tazyikli su kullandı. 

güvenlik güçleri çadıra dokunmazken, çadırdaki ypg bayrağını indirdi. bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;