PKK

Şırnak ve Mardin'de 10 şehit

Şırnak-Van karayolunun güvenliğini sağlayan askerlere PKK'lılar saldırdı. Çatışmada 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Mardin Kızıltepe-Derik yolundaki PKK saldırısında ise 4 asker şehit oldu, 2 korucu ve 4 asker yaralı.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: AA]

yapımı süren şırnak-van karayolu üzerindeki cezaevi yakınlarında yol güvenliğini sağlayan askeri time, saat 14:30 sıralarında bir grup pkk'lı önce roketatar sonra otomatik silahlarla saldırdı. askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. yaralanan asker şırnak asker hastanesi'ne kaldırıldı.

halen devam eden çatışmada 1 pkk'lı da öldürüldü.

bölgede çatışmayla birlikte başlayan operasyon hava destekli genişletilerek sürüyor.

bundan önce de mardin'de kızıltepe-derik karayolunun tepedağ köyü mevkiinde pkk saldırısı oldu. pkk'lıların yola tuzakladıkları patlayıcıyının askerleri ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 2 korucu ve 4 asker yaralandı. yaralı bir korucunun durumu ağır. 

yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla mardin ile derik ve kızıltepe ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı. 

olay yerinde patlamanın etkisiyle geniş bir çukur açılırken, kızıltepe-derik karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı. patlama bölgesine sevk edilen çok sayıda asker, bölgede geniş bir güvenlik kordonu oluşturdu, olay yerine kimse yaklaştırılmadı.

güvenlik güçleri kaçan pkk'lıları yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;