PKK

Şırnak’ta 45 uzun namlulu silah ele geçirildi

Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanmasına gönderilen 45 kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek ele geçirildi. İki kişi gözaltına alındı.

Konular: Türkiye
Şırnak'ta ele geçirilen 45 uzun namlulu silah basına gösterildi. [Fotoğraf-DHA]

şırnak valiliği'nden yapılan açıklamada, pkk’nın üst yönetimi tarafından idil, cizre ve silopi ilçelerinde faaliyet gösteren gençlik yapılanmaları ile milislere dağıtılmak üzere silah gönderileceği bilgisinin alınması üzerine operasyon düzenlendiği belirtildi.

açıklamada, idil ilçesinin pınarbaşı bölgesinde jandarma ekiplerince yapılan aramalarda yol kenarında 5 çuval içerisinde poşetlere sarılmış vaziyette  kaleşnikof marka 45 piyade tüfeği ile bir rpg-7 roketatar mühimmatı ele geçirildiği duyuruldu. olayla bağlantılı oldukları düşünülen a.s. ve m.a.u'nun gözaltına alındığı bildirildi.

pkk'ya tıbbi malzeme

silopi’nin derebaşı köyü bölgesinde jandarma ekiplerince durdurulan m.e. yönetimindeki araçta yapılan aramada ise şırnak'ta faaliyet gösteren örgüt mensuplarına gönderilen çok miktarda tıbbi malzeme ele geçirildi.

olayla ilgili sürücü m.e. gözaltına alındı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;