Türkiye

Şırnak'ta madende göçük

Şırnak'ta kaçak bir kömür ocağında meydana gelen göçükte, toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye
Şırnak'ta özel bir şirkete ait madende göçük meydana geldi. [Fotoğraf: AA]

toptepe köyü yakınlarındaki maden ocakları mevkiinde özel bir şirkete ait 2 no'lu kömür ocağında göçük meydana geldi. toprak altında kalan ibrahim saknak adlı işçi ağır yaralı olarak çıkarıldı ancak kaldırıldığı şırnak devlet hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

vali hasan ipek madenin daha önce kapatıldığını ancak kaçak olarak çalıştırıldığını söyledi. 

vali "buna rağmen gece kimselerin olmadığı zamanda gelip burada çalışan bazı gruplar var. bunları ısrarla tekrar uyarıyorum. hem iş güvenliği açısından hem sosyal güvenlik açısından burada sağlıklı bir ortam yoktur. lütfen hiç kimse burada çalışmak için tevessül etmesin. başka kayıpların önüne geçmek için burada çalışılması yasaktır" dedi.

'yasal işlem yapılacak'

ocağı çalıştıranlar hakkında yasal işlem yapılacağını söyleyen ipek, "ama hiçbir yaptırım, hiçbir ceza insan canını geri getirmiyor. benim buradaki uyarım sadece insanların böyle yerlerde kaçak da olsa çalışmaması ve çalıştırılmaması. biz her gün, her gece tedbir alıyoruz. bu ocak kesinlikle kapalıdır. yeni ruhsat alınıncaya kadar kapalı bir ocaktır" ifadesini kullandı.

zonguldak'ta da göçük

şırnak'ın ardından zonguldak'ta da göçük meydana geldi.

türkiye taşkömürü kurumu (ttk) armutçuk müessese müdürlüğü'ne bağlı kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan işçi  kurtarıldı.

alim akdeniz isimli işçinin sağlık durumu iyi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;