PKK

Şırnak’ta saldırılar: 3 şehit

Şırnak'ta el yapımı mayının patlaması sonucu 2 asker, nöbet kulübesine roketatarlı saldırıda 1 asker şehit oldu. Muş'ta ise 3 asker görev çıkışı evlerine giderken silahlı saldırıya uğradı.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: AA]

şırnak'ın silopi ilçesindeki 172'nci zırhlı tugay komutanlığı'na pkk'nın düzenlediği roketatar ile silahlı saldırıda nöbet kulübesinde nöbet tutan iki asker yaralandı.

saat 15:00 sıralarındaki bombalı saldırıda yaralanan iki asker, helikopterle şırnak asker hastanesi'ne kaldırıldı. yaralı askerlerden biri şehit oldu.

yine şırnak'ta pkk'lılarca askeri araca düzenlenen saldırıda ise iki asker şehit oldu, bir asker ve bir köy korucusu yaralandı.

şırnak'a 7 kilometre mesafede bulunan balveren beldesi ile kent merkezi arasında, araçların geçtiği karayolunda her gün yapılan standart yol kontrollerini gerçekleştiren asker ve köy korucularının geçtiği saat 08.00 sıralarında, önceden pkk'lılarca yola döşenen el yapımı mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre iki güvenlik görevlisi şehit olurken, bir asker ve bir köy korucusu da yaralandı. patlamanın ardından pkk'lılar roketatar ve uzun namlulu silahlarla asker ve koruculara ateş etti.

patlama ile birlikte olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edilirken, iki şehitin cenazesi şırnak asker hastanesi morguna kaldırıldı. yaralı asker ile köy korucusu da ambulanslarla aynı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

muş'ta askerlere silahlı saldırı

muş'un varto ilçesinde, varto ilçe jandarma komutanlığı'nda görevli uzman çavuşlar erkan akyüz ve ertuğrul demir ile astsubay faruk arı, görev çıkışı evlerine gittikleri sırada, ilçe merkezinde pkk'lıların silahlı saldırısına uğradı.

vücutlarının çeşitli yerlerine mermilerin isabet etmesi sonucu yaralanan akyüz, demir ve arı, varto devlet hastanesi'ne kaldırıldı.

yaralılardan akyüz ve demir ilk müdahale sonrası muş devlet hastanesi'ne sevk edildi, kolundan yaralanan arı ise varto'da tedavi altına alındı.

muş devlet hastanesi'ne gelen vali vedat büyükersoy ile il jandarma komutanı kurmay albay osman nuri çevik ve il emniyet müdürü ahmet cemal çalışkan da yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

bir polis ağır yaralı

diyarbakır'ın merkez kayapınar ilçesinde bulunan huzur polis merkezi'ne saat 22:00 sıralarında bombalı saldırı düzenlendi. bir polis memuru ağır yaralandı. saldırganları yakalamak için polis operasyon başlattı.

yaralı polis memurunun dicle üniversitesi tıp fakültesi hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

mardin ve diyarbakır'da saldırılar

mardin'in nusaybin ilçesinde polis aracının geçişi sırasında, pkk'lıların yol kenarına yerleştirdiği bombayı patlatması sonucu bir polis yaralandı. aynı ilçede ilçesinde yol kesen pkk'lılar durdurdukları iki aracı ateşe verdi.

diyarbakır'da pkk'lılar, kulp ilçe emniyet müdürlüğü binası ile silvan barajı'na saldırı düzenledi. pkk'lılar yeni mahalle'deki ilçe emniyet müdürlüğü binasına iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtı. güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine pkk'lılar karanlıktan faydalanarak uzaklaşırken, saldırıda can kaybı yaşanmadı.

silvan barajı ve babakaya jandarma karakolu'na uzun namlulu silahlarla açılan taciz ateşine güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;