Türkiye

Şırnak'taki çatışmada kaçakçılar vuruldu

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında bir üsteğmenin şehit olduğu saldırının ardından çıkan çatışmada PKK'lılara yönelik top atışı kaçakçı bir gruba isabet etti. Bir kişi hayatını kaybetti, biri ağır 5 kişi yaralandı.

Konular: Türkiye
Uludere_roboski_sınır
Sınırdaki asker mevzileriyle, Irak tarafındaki PKK’lılar arasındaki mesafe 1 km’den daha az. [Fotoğraf:Faruk Yüce/Al Jazeera Türk]

şırnak'ın uludere ilçesi kuzey irak sınırında bulunan kanimasi üs bölgesi'ne bugün saat 21:00 sıralarında pkk'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

açılan ilk ateşte ağır yaralanan 1 üsteğmen, helikopterle şırnak asker hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen piyade üsteğmen kurtarılamayarak şehit oldu.

saldırı sonrası pkk noktaları havan topuyla vurulurken, o sırada bölgeden geçen kaçakçı grubuna da havan topu isabet etti. uludere'nin eski muhtarı haşim encü, al jazera'ye telefonla yaptığı açıklamada, vedat encü'nün öldüğünü, 1'i ağır 5 kişinin de yaralandığını söyledi.

haşim encü, olayın 2011'de 34 kişinin hayatını kaybettiği bölgeye yakın afir yaylası civarında gerçekleştiğini belirtti.

kaynak: al jazeera, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;