Mısır

Sisi Almanya'da protestolarla karşılandı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Almanya'da protestolarla karşılandı. Sisi, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck ve Başbakan Merkel ile görüşecek.

Sisi Almanya'da Başbakan Merkel'le bir araya gelecek. [Fotoğraf-Reuters]

almanya'ya resmi ziyarette bulunan sisi ve heyetini taşıyan uçak, berlin tegel havalimanı'nın askeri kısmına indi.

havalimanından konaklayacağı adlon oteli'ne geçen sisi, burada protestolarla karşılandı. sisi ve beraberindeki heyetin otele ön kapı yerine protestocularla karşılaşmamak için arka kısımdan girdikleri öğrenildi.

rabia işareti yapan ve üzerinde rabia işareti bulunan tişört giyen protestocular, ''sisi dışarı'', ''çocuklarımız yaşamak istiyor, merkel neden bir şey söylemiyor? çocuk katili sisi, mursi bizim liderimiz, demokratik yollarla seçilen mursi bizim reisimiz'' sloganları attı.

sisi'nin kaldığı otel ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkati çekti. 

otel önünde bazı kişiler de sisi'ye destek sloganları attı.

mısır cumhurbaşkanı sisi, temasları çerçevesinde almanya cumhurbaşkanı joachim gauck tarafından askeri törenle karşılanacak. sisi, daha sonra başbakanlık binasında angela merkel ile bir araya gelecek. 

sisi ardından almanya dışişleri bakanı frank walter steinmeier'i adlon oteli'nde kabul edecek.

lammert'ten görüşmeye ret

almanya federal meclis başkanı norbert lammert, almanya’yı ziyaret eden sisi ile yapacağı görüşmeyi 19 mayıs'da iptal etmiş, gerekçe olarak mısır'daki insan hakları ihlallerini göstermişti. 

alman federal meclisi açıklamasında, "uzun zamandan beri parlamento seçimlerinin zamanın belirlenmesi yerine aylardan beri muhalif grupların sistematik bir şekilde kitlesel olarak tutuklanmasını, uzun süreli mahkûmiyet kararlarını ve aralarında eski meclis başkanı (saad) ketatni’nin de bulunduğu akıl almaz sayıda kişiye idam cezaları verildiğini görüyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;