Mısır

Sisi'nin cumhurbaşkanlığı rüyası

Mısır Genelkurmay Başkanı'na ait olduğu iddia edilen yeni ses kaydında, kayıttaki kişi, Enver Sedat’ın rüyasına girip, cumhurbaşkanı olacağını müjdelediğini söylüyor.

Abdulfettah Sisi son dönemde sızdırılan ses kayıtlarıyla gündem oluyor. Reuters

kayıtta mısır'darbenin mimarı abdulfettah sisi olduğu iddia edilen kişi, el-mısri el-yevm gazetesinin genel yayın yönetmeniyle konuşuyor ve rüyasında  kendisine "sana daha önce hiç kimseye verilmemiş bir şey vereceğiz" denildiğini söylüyor.

kayıttaki ses, rüyasında üzerinde kırmızı harflerle "la ilahe illallah (allah’tan başka ilah yoktur.)" yazanı bir kılıç taşıdığını gördüğünü de söylüyor ve şöyle devam ediyor:

“ben rüya konusunda uzun tarihi olan insanlardan biriyim. – bu sözü sadece sana söylüyorum.- ama ben 7-8 yıldır yani 2006’dan beri bu rüyalar konusunda konuşmayı bıraktım. 35 yıl boyunca bir çok rüya gördüm. hiç kimse onları yorumlamaya güç yetiremedi. yani çok yıllar önce rüyamda üzerinde kırmızı harflerle ‘la ilahe illallah’ yazılı bir kılıç kaldırdığımı gördüm.”

“ rüyamda, kolumda üzerinde büyükyeşil bir yıldız olan omega marka bir saat olduğunu gördüm. insanlar bana ‘kolunda böyle bir saatin bulunmasının anlamı nedir?’ diye soruyorlar. onlara 'bu saat benim ismime. omega marka. benim ismim ise abdulfettah. yani omegayı abdulfettah’ın dünyaca anılması adına takıyorum.' diyorum.”

kaynak: aljazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;