Türkiye

'Şişli'de abartılacak problem yok'

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yardımcısı Emir Sarıgül arasında yaşanan çekişme sürüyor. Sarıgül’ün başkan yardımcılığından istifa ettiği iddia edildi, Sarıgül iddiayı yalanladı. CHP yönetimi Şişli tartışmasından rahatsız ancak konunun abartıldığı görüşünde.

Konular: CHP
Ağbaba Şişli ile ilgili sorunun abartıldığı görüşünde. [Fotoğraf: Zahidin Köşüş/Al Jazeera-ARŞİV]

chp’de şişli tartışması sürüyor. chp yönetimi şişli belediye başkanı hayri inönü ile yardımcısı emir sarıgül arasında yaşanan çekişmeden rahatsız ancak chp yönetimine göre konu "abartılıyor". chp genel başkan yardımcısı veli ağbaba şişli belediyesi’nde yaşanan tartışmayla ilgili olarak al jazeera’ye yaptığı açıklamada “hayret ediyorum. şişli belediye başkan yardımcısı manşet oluyor, abartılacak bir problem yok. bu da mit operasyonunun bir ayağı herhalde” diye konuştu.

chp şişli ilçe başkanı veli çellik'in bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte inönü'den duyulan rahatsızlığı iletmek üzere ağbaba ve kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere ankara'ya geleceği haberleri de medyada yer aldı. aljazeera'ye konuşan çellik, inönü'yü şikâyet için genel merkez'e geleceği yönündeki haberleri yalanladı. çellik "yok öyle bir şey, bir problem yok" dedi. 

veli ağbaba kendisine ulaşan bir görüşme talebi olmadığını, talep olursa görüşeceğini söyledi. ağbaba her gün telefonla hayri inönü ve emir sarıgül ile görüştüğünü de kaydetti.

'disiplinlik bir şey yok'

şişli tartışmasında taraflar hakkında chp yönetiminin disiplin mekanizmalarını işletip işletmeyeceğinin sorulması üzerine ise ağbaba “disiplinlik bir şey yok” diye konuştu. 

şişli tartışmasının chp merkez yönetim kurulu toplantısının da gündemine gelmesi bekleniyordu. ancak ağbaba’nın verdiği bilgiye göre chp merkez yönetim kurulu, çarşamba günü meclis genel kurulu'nda başlayacak bütçe görüşmeleri nedeniyle bu hafta toplanmayacak. 

chp'de şişli krizi

chp’de şişli krizi eski başkan mustafa sarıgül ve oğlu emir sarıgül’ün belediye başkanı hayri inönü’ye görevden çekilmesi için baskı yaptığı iddiaları üzerine su yüzüne çıktı. hayri inönü geçen hafta hürriyet’e yaptığı açıklamada emir sarıgül’den "vahim" bir telefon aldığı iddiasının sorulması üzerine "ne doğruluyorum, ne de yalanlıyorum" demişti.

kılıçdaroğlu inönü'ye sahip çıktı 

hayri inönü’nün belediye başkanlığından istifa etmesi için kendisine baskı yapıldığı iddialarının chp liderine sorulması üzerine ise kılıçdaroğlu “başkan görevinin başında” diyerek inönü’ye sahip çıkmıştı.

genel merkez’in inönü’den yana tavır almasının ardından bu kez emir sarıgül’ün başkan yardımcılığından istifa ettiği iddia edildi. belediye başkanı hayri inönü iddiayla ilgili olarak “istifa niyetinden bahsetti. dilekçe verdiğini duydum ancak önüme gelmedi” dedi. emir sarıgül ise bu iddiayı yalanladı. bu iddiaların ardından chp şişli ilçe başkanı veli çellik'in bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte şişli belediye başkanı hayri inönü'den duyulan rahatsızlığı iletmek üzere ankara'ya gitme kararı aldığı medyaya yansıdı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;