Kültür-Sanat

'Sivas' gösterimde

Bu hafta beş film gösterime giriyor. Bunlar arasında son Venedik Film Festivali'nden ödül alan ve Altın Portakal kazanan 'Sivas' da bulunuyor.

Konular: Kültür-Sanat
'New York'a Hoşgeldiniz' filminde Gerard Deparideu başrolde.

sivas
kaan müjdeci'nin yazıp yönettiği 'sivas', bir ilk film. geçtiğimiz venedik film festivali'nde jüri özel ödülü alan ve öyle bir başarıya imza atan nadir filmlerden biri olan 'sivas'ta doğan izci, ozan çelik, muttalip müjdeci, hasan özdemir, esgi ergin, furkan uyar, banu fotocan ile hasan yazılıtaş oynuyor. filmde, 11 yaşındaki aslan'ın (doğan izci) sivas isimli dövüş köpeğiyle bozkırda geçen hikayesi anlatılıyor.

pompeii
kit harington, kiefer sutherland, emily browling ile carrie-anne moss'un başrollerini paylaştığı 'pompeii' filminin yönetmenliğini paul w. s. anderson üstleniyor. filmde, mö 79 yılındayız ve vesuvius volkanı şiddetli bir şekilde patlar. elbette bu patlama yakındaki pompeii şehrini ve halkını tehdit etmektedir. tam bir can pazarı yaşanırken, gemilerde köle olarak çalışan milo, hem sevdiği kadını hem de en yakın arkadaşını kurtarmak üzere küller ve alevler içindeki şehre dalar.

'Oflu Hoca'nın Şifresi' filminde Ahmet Kural konuk oyuncu olarak rol alıyor.

oflu hoca'nın şifresi
adem kılıç'ın yönetmenliğini yaptığı komedi filminde çetin altay, ahmet varlı, köksal engür ve didem balçın rol alıyor. oflu hoca karakteri etrafında dönen filmde, oflu hoca her gün yerel bir televizyon kanalında tuhaf sorulara cevap vermektedir. çapkın babasını bir yandan kontrol altında tutmaya çalışan oflu hoca, diğer yandan da gençliğinde futbol oynadığı doğanspor'a başkan adayı olur. rakibi ise hiç de tekin olmayan müteahhit ahmet (ahmet kural) olmuştur.

arı maya
1970'lerden sonra türkiye'de ve tüm dünyada yayımlanan ve büyük bir ilgi gören arı maya geri dönüyor. alexs stadermann ve simon pickard'ın yönetmenliğini yaptığı animasyon filmde, arı maya ilk kez sinema perdesinde yer alacak. bu güne dek 160 ülkede yayınlanan arı maya'nın ilk kitabı 1912 yılında yayınlanmıştı.

new york'a hoşgeldiniz (welcome to new york)
dünyanın sayılı film festivallerinden ödüllerle dönen başarılı yönetmen abel ferrera'nın son filmi new york'a hoşgeldiniz, aynı zamanda bir gerard deparideu güzellemesi. haliyle depardieu'nun başrolünde yer aldığı filmde ona jacqueline bisset, marie moute, pamela afesi eşlik ediyor. hikayeye göre bay deveraux (gerard depardieu), milyon dolarlık servetleri yöneten, dünyanın en büyük ülkelerinin ekonomilerini elinde tutan bir adamdır. politik olarak da çok güçlü bir konuma sahip olan deveraux'nun tek sorunu dizginleyemediği seks tutkusudur. geriye de onun bu tutkunun peşinden düşüşünü izlemek kalır.

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;