Türkiye

Sivas'ta kontrolsüz yıkım tehlikeye yol açtı

Sivas'ta 11 katlı boş bir bina, iş makinesi ile kolonu kırılarak yıkılmaya çalışıldı. İş makinesi, kolonun kırılmasıyla birlikte yıkılan binanın altından kalmaktan son anda kurtuldu.

Konular: Türkiye

sivas'ta, 27 mart'ta 11 katlı boş bir bina, iş makinesi ile zeminindeki kolonu kırılarak yıkılmaya çalışıldı. iş makinesi, kolonun kırılmasıyla birlikte gürültüyle yıkılan binanın altından kalmaktan geriye doğru manevra yaparak son anda kurtuldu.

binanın yıkılmasıyla birlikte yeterli güvenlik önleminin alınmadığı görünen caddede bulunanların yaşadığı panik amatör bir kamera tarafından kaydedildi. 

"kimse yıkım olacağını söylemedi"

yıkılan binanın yakınındaki rahmi günay caddesi'de esnaflık yapan cemil üngör,  "iki kez patlatma yaptılar. ikisinde de yıkmayı denediler ama ikisinde de gerçekleşmedi. daha sonra vinçle çalışma yaparak binayı yıktılar. cadde üzerindeki yolu eğreti olarak kapattılar. bina yıkılıyor, insanlar buralardan gelip geçiyor" diye konuştu.

bir başka esnaf ufuk çınar ise yıkım ile ilgili önceden herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını ifade etti:

"bir tane vinçle olacak iş değil. zaten güvenlik yok. dört eleman, bir vinçle güvenlik alınmadan yıkım yapılıyor. sadece sarı bir şerit çekilmiş. hiç kimseye yıkımın olacağı hakkında bilgi vermediler."

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;