İsrail - Filistin sorunu

'Sivilleri yanlışlıkla öldürüyoruz'

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin’e saldırılar ve ölümler devam ederken basın toplantısı düzenledi; sivilleri yanlışlıkla öldürdüklerini açıkladı. Netanyahu uluslararası baskının kendilerini durduramayacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu. [GALLO/GETTY]

netanyahu açıklamasında şu anki saldırılarının 2012’deki operasyondan çok daha şiddetli olduğunu söyledi:

“gazze'de 1000'den fazla hedef vurduk. hamas için güvenli hiçbir yer bırakmayacağız. hamas'ın liderlerinin saklanabileceği hiçbir yer yok. 2012'de gerçekleştirdiğimiz 'bulut sütunu' operasyonundan katbekat şiddetli bir operasyon düzenliyoruz.”

“sivilleri yanlışlıkla vuruyoruz”

israil başbakanı, hedeflerinin hamas yetkilileri olduğunu söyledi, hamas’ı sivillerin arkasına saklanmakla suçladı:

“hamas liderleri ve savaşçıları sivillerin arkasında saklanıyor. biz demir kubbe savunma sistemini kullanıyor ve geliştiriyoruz. onlarsa sivillerin arkasına saklanıyor. gazze'de siviller öldüğünde onları yanlışlıkla vurmuş oluyoruz. asıl hedefimiz hamas ve liderleri.”

“hiçbir uluslarası baskı bizi durduramayacak”

netanyahu uluslararası toplumun saldırılara yönelik tepkisini de yok saydı:

“birçok ülkenin başkanıyla görüştüm. obama, merkel ve hollande ile görüştüm ve hepsine şunu söyledim; hiçbir ülke kendi vatandaşları üzerine füze atılırken öylece beklemez. bizi vuranları çok şiddetli bir şekilde vurmaya devam edeceğiz. hiçbir uluslararası baskı bizi durdurmayacak. askeri operasyonlara devam edilecek. savunma sistemimiz sağlam ve onu geliştireceğiz. gazze'de ölenlerden ve tüm sıkıntılardan hamas sorumlu."

“sizinle gurur duyuyorum”

binyamin netanyahu operasyonu yürüten israil askerlerine de cesaret verdi:

"vatandaşlarımızı korumak için elimizden geleni yapacağız. hükümetin başı olarak sizinle gurur duyuyorum. korkmayın, paniğe kapılmayın; sizinle gurur duyuyorum. kara harekatı dahil tüm seçenekleri inceliyoruz. hedefimiz vatandaşlarımızı korumak ve bölgede güvenliği sağlamak."

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;