Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

'Siyasetçi 700 bin TL'lik saat takamaz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, dört eski bakan için Meclis'te yapılan Yüce Divan oylamalarında partisinin fire vermesi hakkında “Firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. 700 bin liralık saate ve Bakara suresi olayına tepki olaylarıdır” dedi.

Konular: Türkiye

a haber’e konuşan ak parti genel başkan yardımcısı mehmet ali şahin, partisinin dört eski bakan hakkındaki yüce divan oylamasında verdiği fireler hakkında değerlendirmelerde bulundu. şahin, eski bakanlar zafer çağlayan ve egemen bağış için yapılan oylamalarda ak parti’nin fire vermesini çağlayan’a hediye edildiği iddia edilen 700 bin liralık saate ve eski bakan egemen bağış’a ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki “bakara mı, makara mı?” sözlerine bağladı. “firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. 700 bin liralık saate ve bakara suresi olayına tepki olaylarıdır” dedi.

"kusura bakmasın bu eski bakan arkadaşlarımız. dobra dobra konuşuyorum. ak parti'nin genel başkanvekili olarak konuşuyorum” diyen şahin, ak parti’nin oylamasında 38 fire verdiği çağlayan'ı şu ifadelerle eleştirdi:

“asgari ücretin yeni bin liraya çıktığı bir ülkede bir siyasetçi 700 bin tl'lik saat alamaz kardeşim. bu 700 bin liralık saati kolunda taşıyamaz. bu siyasi etik açısından son derece yanlış bir davranıştır. ben o işte sayısını bilmiyorum; 20-30-40 arkadaşımızın sırf bu nedenle tepki oyu olarak bu şekilde davrandıklarını düşünüyorum.”

şahin, eski bakan egemen bağış için yapılan oylamadaki 48 fireyi de 17-25 aralık sürecinde medyaya yansıyan tapelerde bağış'a ait olduğu iddia edilen "bakara makara" sözlerine bağladı:

“diğer bir arkadaşımızın sosyal paylaşım sitesindeki bir açıklaması; bir kur'an-ı kerim'in suresiyle ilgili açıklamasının hâlâ milletvekillerinin içerisinde bir sızı olduğunu biliyorum. gittiğimizde konuşuyoruz. buna bir tepkidir. yoksa ‘soruşturma komisyonu yüce divan'da yargılanmayı gerektiren deliller buldu da bu komisyondaki arkadaşlarımız bunu gözardı ettiler’ şeklinde bir anlayışla bu şekilde davrandıkları kanaatinde değilim. bu bir tepkidir.”

bu bakanların gerekli sonucu çıkartmaları gerektiğini söyleyen şahin, “aksi halde herhangi bir sorumluluğu olmadığı geniş şekilde kabul gören erdoğan bayraktar'a 288 tane oy çıkmazdı. o arkadaşlarımız ona da vermezlerdi, aynı tavırlarını devam ettirirlerdi. bazı arkadaşlarımızın, o üç eski bakan arkadaşımıza birtakım kişisel kusurları, zaafları ve etik olmayan davranışları nedeniyle bir ders vermek amacıyla bu şekilde davranıldığını düşünüyorum” dedi.

kaynak: cha ve a haber

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;