Çözüm süreci

'Siyasi görüşme bugün için hayal'

HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in, "Öcalan'la artık siyasi heyetler üzerinden görüşülmeye başlandı" sözleri için Başbakan Erdoğan "Ham hayal bir şey, kendi kapılarını da kapatırlar, böyle bir şey yok" dedi. Ancak ilerisi için kapıyı da tam kapatmadı.

Konular: Türkiye
başbakan recep tayyip erdoğan, imralı'da bulunan pkk lideri abdullah öcalan'la siyasi heyetlerin görüşmeye başladığı iddiasını yalanladı.
hdp eş genel başkan yardımcısı sırrı süreyya önder, 1 haziran pazar günü imralı'daki son görüşmelerinin ardından, "artık mesele devletin bürokrasisinde görüşülmekten çıkıp, siyasi heyetler üzerinden görüşülmeye başlandı" demişti.
al jazeera türk muhabiri didem tümer, erdoğan'a bu açıklamayı hatırlatıp "imralı'da öcalan ile hdp ve mit dışında heyetlerin görüşülmesine izin verildi mi ya da verilecek mi?" diye sordu.
erdoğan, "ham hayal bir şey. böyle bir görüşme söz konusu değil. böyle yaklaşmaları halinde kendi kapılarını da kapatırlar, açıkça söyleyeyim" dedi.
kırgızistan devlet başkanı almazbek atambayev ile düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan erdoğan, "(imralı'ya) bizim müsaade ettiğimiz hdp mensupları ve istihbarat teşkilatımız gitmektedir. zaman zaman uluslararası veya sağlık noktasında gitmesi gerekenleri gönderdiğimiz olaylar olmuştur. asla bunun dışında siyasi bir heyetin, ekibin oraya gitmesi veya basın mensuplarının oraya gitmesi böyle bir şeye müsaade etmiş değiliz, böyle bir şey yok, olamaz"  dedi.
ancak erdoğan, "ileride olur mu? bunlar şartların olgunlaştıracağı şeylerdir" diye de ekledi.
eylem yapan ailelerin çocukları
erdoğan'a bdp eşbaşkanı selahattin demirtaş'ın diyarbakır'da eylem yapan bazı ailelerin bunu istihbarattan para aldıkları için yaptıkları yönündeki sözleri de soruldu.
erdoğan şunları söyledi:
"bunlarda dürüstlük yok, yalanı çok rahat kullanıyorlar. dağa götürülen yavrularla ilgili anne babalar feryat ediyorlar. evlatlarını isityorlar.
evladı abd, ingiltere'de olanlar paralarını oraya akıtıyor. iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. mit bunu yaptırıyor derseniz kuru, temeli olmayan, aslı astarı olmayan iddiadır."
'eve dönüş'
başbakan erdoğan'a çözüm sürecindeki aşamalardan biri olan ve pkk üyelerinin türkiye'ye dönüşlerini anlatmak için kullanılan "eve dönüş" konusunda yasal çerçeve olup olmayacağıyla ilgili bir soru da soruldu.
erdoğan soruya yanıt olarak "eve dönüş çözüm sürecinin başından itibaren var. en önemli hedef budur. ne yazık ki hep provoke edilmiştir. türkiye'de özgürlük, barış havası yok diyenler barış ortamını ortadan kaldırma kavgasını verenlerdir. elindeki molotofkokteyli ile otobüsleri yakanlar, annelerin yavrularını pikniğe götürüyoruz, diyerek dağa götürenler barıştan asla bahsedemezler" dedi.
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;