Amerika

Snowden: Misyonumu tamamladım

ABD’nin istihbarat servisinin yurtiçinde ve yurtdışında telefon kayıtlarını ve internet faaliyetlerini izlediği yolundaki gizli dosyaları sızdıran eski Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) görevlisi Edward Snowden, misyonunu tamamladığını söyledi.

Konular: Amerika
Edward Snowden ABD tarafından casuslukla suçlanıyor. [Reuters]

ulusal güvenlik kurumu'nun (nsa) dünya çapındaki gizli faaliyetlerini ortaya çıkardıktan sonra  rusya’ya sığınan snowden, washington post gazetesine konuştu. snowden, “görev kişisel tatminim açısından başarıya ulaştı bile. ben kazandım. gazetecilerin çalışmaya başlayabildiği andan itibaren yaptığım herşey meşruiyet kazandı. unutmayın, ben toplumu değiştirmek istedim. topluma kendisini değiştirmek için bir şans vermek istedim” dedi.

'nsa için çalışıyorum'

röportajın devamında snowden nsa’yi  çökertmeye değil, iyileştirmeye çalıştığını söyledi. “aslında şu anda bile nsa için çalışıyorum ama onlar bunun farkında değil” dedi. snowden bazı dosyaları ortaya çıkarmadan önce riskleri son kez değerlendirdiğini ve ‘bencilce bir korkuyu’ aştıktan sonra harekete geçtiğini ifade etti.

'siyasi ilişkim yok'

snowden rusya’ya sığındığından beri her gün avukatlarıyla ve gazeticilerle özgürce konuşabildiğini, rus hükümeti veya herhangi başka bir ülkeyle siyasi ilişkisinin olmadığını belirtti. snowden, “rusya, çin veya herhangi başka bir ülkeye bağlı olduğuma dair kanıt yok. onlarla herhangi bir anlaşmaya girmedim” dedi.

casusluk ile suçlanıyor

haziran 2013’te ilk olarak nsa’nın iletişim kayıtlarını gizlice toplama programını deşifre eden snowden, abd tarafından casuslukla ve hırsızlıkla suçlanıyor. snowden önce hong kong’a,sonra moskova’ya sığınmıştı.

üst düzey amerikalı yetkililer, nsa’daki gizli programın terör saldırılarını önlemek amacıyla kurulduğunu, programın açığa çıkmasıyla olası saldırıları önlemenin zorlaşacağını iddia ediyor.

kaynak: ajanslar    

  

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;