Motor sporları

Sofuoğlu yeniden zirvede

Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nın İspanya'daki Aragon Pisti'nde düzenlenen 3. ayağını kazanan Kawasaki Puccetti pilotu Kenan Sofuoğlu, bir yıl sonra podyumun zirvesine çıktı.

Konular: Spor
Kenan Sofuoğlu alanında Türkiye'nin en başarılı ismi. [AA]

ispanya'nın alcaniz kentindeki 5 bin 77 metrelik aragon pisti'nde, 16 tur üzerinden yapılan yarışın startında, ilk 3 sıradaki jules cluzel, kenan sofuoğlu ve patrick jacobsen yerlerini korudu.

liderlik, 2 tur sonunda rakiplerinden kopan bu 3'lü arasında birkaç kez el değiştirdi. sofuoğlu, bitime 7 tur kala cluzel'i geçerek birinci sıraya yerleşti. aynı turun bitiminde start-finiş düzlüğünde motosikleti arızalanan cluzel, yarışı bırakmak zorunda kaldı.

şampiyonadaki önemli rakiplerinden cluzel'in yarış dışı kalmasıyla rahatlayan sofuoğlu, kalan turlarda hata yapmadı ve bitiş çizgisini ilk sırada geçti. 14 mart'ta baba olma sevinci yaşayan 30 yaşındaki milli motosikletçi böylece sezonun ilk, kariyerinin 28. yarış zaferine ulaştı. geçen sezon birçok yarışı, teknik sorunlar sebebiyle tamamlayamayan sofuoğlu, 13 nisan 2014'ten bu yana ilk galibiyetini elde etti.

sofuoğlu'nun 3.2 saniye arkasındaki kawasaki intermoto ponyexpres'ten patrick jacobsen 2'nci, 5.6 saniye gerisindeki pata honda'dan kyle smith 3'üncü oldu.

yarış sonunda puanını 55'e çıkaran kenan sofuoğlu, en yakın rakibi jacobsen'in 13 puan önünde sürücüler klasmanı liderliğine yükseldi.

sofuoğlu, yarışın ardından yaptığı açıklamada, takımına teşekküer ederek, "bu yarışı çok önemsiyordum. tayland'daki 2'ncilikten sonra burada kazanarak genel klasmanda liderliğe yükselmek istiyordum. kazandım ve liderim, inşallah bu şekilde devam ederim. olmak istediğim yer burası" ifadelerini kullandı.

dünya supersport şampiyonası'nın 4. yarışı, 19 nisan'da hollanda'da koşulacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;