Hava Durumu

Soğuk hava ve kar geliyor

Türkiye, Pazar gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Meteoroloji'nin verdiği bilgiye göre, pazartesi günü Düzce'de beklenen kar yağışı İstanbul-Ankara arasında ulaşıma engel olabilir.

Konular: Hava Durumu
Soğuk ve yağışlı hava dalgası Salı gününden itibaren Türkiye'yi terk edecek. [Reuters]

hava sıcaklığı pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerde 3 ile 8 derece arasında azalacak, salı gününden itibaren tekrar artacak.

meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, pazar günü trakya, marmara, kuzey ve kıyı ege, batı karadeniz ile iç anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde başlayacak yağışlar genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra batı karadeniz'in iç kesimleri, iç anadolu'nun kuzeybatısı, bilecik ve kütahya ile bursa'nın dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

yağışlı havanın pazartesi günü marmara'nın doğusu, karadeniz, iç ege, iç anadolu, akdeniz'in iç kesimleri ile doğu ve güneydoğu anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra salı günü yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

yağışların, pazartesi kıyı kesimler ile güneydoğu anadolu bölgesinde yağmur, iç ve doğu bölgelerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

kar yağışının pazartesi akşam saatlerine kadar ankara-istanbul otoyolunun özellikle kızılcahamam ile düzce arasında kalan bölümünde ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtilirken, pazartesi iç ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;