Bilim-Teknoloji

Solar Impulse 2 Hindistan'a indi

Güneş enerjisiyle çalışan ve dün dünya turuna başlayan Solar Impulse 2 uçağı, turun ikinci ayağını tamamlayarak Hindistan'a indi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Solar Impulse Umman Denizi üzerinden böyle geçti. [Fotoğraf: Solar Impulse]

isviçre yapımı solar impulse 2'nin, hindistan'ın gujarat eyaletinde ahmedabad havaalanına iniş yaptı. uçağın, umman'ın başkenti muskat'tan ahmedabad'a kadarki seferinin yaklaşık 16 saat sürdüğü bildirildi.

solar impulse, hindistan'ın kuzeyindeki varanasi kentine doğru havalanmadan önce iki gün süresince ahmedabad'da kalacak.

dünya turuna abu dabi'den başlayan solar impulse 2'nin, temmuz sonunda başladığı noktaya döneceği belirtiliyor. uçak, beş ay sürecek uçuş süresince umman, hindistan, myanmar, çin, abd, güney avrupa ve kuzey afrika'ya uğrayacak.

beş yıl önce geliştirilen uçağın daha hafif versiyonu olan solar impulse 2'nin ağırlığı 2,3 ton. kanat genişliği 72 metre olan solar impulse 2'nin, kanatlarında toplam 17 bin 248 güneş hücresi bulunuyor. uçak, gündüzleri elde ettiği enerjiyi bataryalarında depolayabildiği için geceleri de uçabiliyor.

isviçre uçak lisansına sahip solar impulse, ilk test uçuşunu aralık 2009'da yapmasının ardından 7-9 temmuz 2010'da 9 saati gece olmak üzere 26 saat aralıksız uçmayı başarmıştı. havada aralıksız 36 saat kalması amacıyla geliştirilen solar impulse, 2012'de isviçre’den yola çıkarak ispanya ve fas'a yaptığı başarılı uçuşların ardından kıtalar arası uçmayı başaran ilk güneş enerjisiyle işleyen uçak olmuştu. solar impulse 2013'te de abd'yi boydan boya geçerek bunu başaran güneş enerjisiyle çalışan ilk uçak olarak tarihe geçmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;