Somali

Somali'de otel saldırısı

Eş Şebab örgütü, Somali'nin başkenti Mogadişu'da devlet ve hükümet yetkililerinin kaldığı Sahafi oteline iki bombalı araçla saldırdı. Patlamalar ve sonrasında çıkan çatışmada en az 11 kişi öldü.

Konular: Eş Şebab, Somali, Afrika

somali'nin başkenti mogadişu'da, devlet ve hükümet yetkililerinin konakladığı sahafi oteli yakınlarındaki bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre en az 11 kişi öldü. saldırıyı eş şebab örgütü üstlendi.

reuters'a konuşan güvenlik kaynakları, saldırının iki bombalı araçla başladığını ve patlamalar sonrası otel girişinde açılan delikten içeriye eş şebab militanlarının girerek polis ve özel kuvvetlerle çatıştığını söyledi.

saldırganlarla güvenlik güçleri arasındaki çatışma iki saatten fazla sürdü. otelin karşısındaki binanın çatısından makineli tüfeklerle güvenlik güçlerine ateş açıldı.

anadolu ajansı'nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, saldırıda aralarında yerel bir radyo için çalışan gazeteci ile otel sahibinin de bulunduğu en az 11 kişi öldü, hükümet yetkilileri ve reuters haber ajansı kameramanının da bulunduğu pek çok kişi de yaralandı. ölü sayısının artacağı tahmin ediliyor.

örgüt aynı otele daha önce de defalarca saldırmıştı.

saldırıları sıklaştı

somali hükümetini devirmeyi amaçlayan el kaide bağlantılı eş şebap örgütü, özellikle başkent mogadişu’da terör saldırıları düzenliyor. somali ordusu ve afrika birliği askerleriyle de kent dışında çatışan örgüt, başkentin 100 kilometre kuzeyindeki bir askeri üsse düzenlediği saldırıda 60’tan fazla asker öldürmüştü.

örgüt, 2013’te kenya’nın başkenti nairobi’de bir alışveriş merkezine saldırmış ve 67 kişiyi öldürmüştü.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;