Afrika

Somali'deki saldırıyı Eş Şebab üstlendi

Başkent Mogadişu’da 7 kişinin öldüğü saldırının sorumluluğunu üstlenen Eş Şebab Örgütü, eylemin hedefinin hükümet yetkilileri olduğunu açıkladı.

Saldırıda hedef alınan otel hükümetin ve ülkedeki yabancı misyonun toplantılarına ev sahipliği yapıyor. [AFP]

somali'nin başkenti mogadişu'da mekke- mükerreme oteli'ni hedef alan bombalı saldırının sorumluluğunu eş şebab örgütü üstlendi.

örgütün askeri operasyonlardan sorumlu sözcüsü şeyh abdulaziz ebu muskab, hedefin tüm hükümet çalışanları ve güvenlik güçleri olduğunu söyledi.

saldırıda en az 7 kişi hayatını kaybetti. ölenler arasında somali'nin berlin büyükelçisi abdi tifo da bulunuyor.

saldırıyı kınayan somali başbakanı abdi farah shirdon, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

mogadişu emniyet kaynaklarına göre, mekke-i mükerreme oteli'ne girmek isteyen bir şüphelinin güvenlik görevlileri tarafından sorgulandığı sırada park halindeki bomba yüklü araç infilak etti. 

görgü tanıkları, patlama sonrası otelin önündeki bazı araçların yandığını ve arka sokaklarda silahlı çatışma yaşandığını söylüyor.

mekke-i mükerreme caddesi üzerindeki otel, yabancı misyon şefleri ve hükümet yetkililerinin toplantılarına sık sık ev sahipliği yapıyor.

eş şebab'ın eylemleri

somali'de hükümeti ortadan kaldırarak islami bir yönetim kurmayı amaçlayan eş şebab örgütü, bugüne kadar ülkede çok sayıda bombalı saldırı düzenledi.

2011 yılında afrika askeri birlikleri tarafından mogadişu'dan çıkartılan el kaide bağlantılı örgüt, son olarak eylül ayında bir intihar saldırısı düzenlemişti. saldırıda en az 15 kişi ölmüştü.

örgüt afrika birliği güçleri ülkeden çekilmedikçe saldırılara devam edeceğini açıklamıştı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;