Soma'da Facia

Soma’ya kapatma sinyali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez ocağının artık çalışılamaz hale geldiğine inandığını belirterek, "Eynez ocağını, aynı şekilde Atabacası'nı da kapatalım" dedi.

Konular: Türkiye
Enerji Bakanı Yıldız, Ermenek'teki facia ile ilgili maket üzerinde bilgi verdi. [Fotoğraf-AA]

yıldız, enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü tbmm plan ve bütçe komisyonu toplantısında, 301 madencinin yaşamını yitirdiği soma'daki eynez ocağının geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

komisyon üyelerine, kazanın meydana geldiği işletmeye ilişkin hep beraber bir karar alma imkânları olduğunu söyleyen yıldız, şunları söyledi:

"siyasi, sosyal, ekonomik birçok açıdan söylüyorum, eynez ocağının artık çalışılamaz hale geldiğine inanıyorum. eynez ocağını, aynı şekilde atabacası'nı da kapatalım. bir kısım çalışmak istemeyen arkadaşlar olabilir, psikolojik sıkıntıya girmiş olanlar olabilir; bunu normal karşılamamız lazım. orada, açıkça söylüyorum, 301 kişinin mahcubiyeti var. bu mahcubiyetten kimin suçu varsa, onlar gerekli ne var, o işleme tabi tutulacaklar. eynez kapansın, atabacası da kapansın. istihdam oradaki yeni açılacak olana, demir export'a, imbat'a dağıtılsın. çalışmak isteyenler orada çalışma zemini bulacaklardır ama ben artık bu sıkıntıya kesinlikle yol açmak istemiyorum. orada 8 milyon tonluk kalan kömür hiç de umurumuzda değil. "

istifa çağrılarına yanıt

muhalefet milletvekillerinin istifa etmesi yönündeki çağrılarına da yanıt veren taner yıldız şöyle konuştu:

"istifaya davet etmek bir muhalefet partisi için makul bir istektir. benim bunu değerlendirmediğimi zannetmeyin. ben ilkeleriyle yaşamış bir insanım ve bakanlar kurulu'na bunu ilettim, soma'da ilettim. muhalefet partisinden 13 arkadaşımın tavsiyesini bir kez daha başbakanım ile paylaşacağım. bu konuda kolay olanın istifa etmek olduğunu beni tanıyanlar bilirler. makama, paraya bir bakış açım olduğunu herkes bilir. bunlar konuşulmaz ancak yaşanır. o yüzden burada acıdan bahsedenlerin belki de bu acı kelimesini en son kullanacağı kişilerden birisiyim. insanlarla birlikte ağlaşmak, sıkıntılı insanların derdini anlamak ve onların ileriye dönük kaygılarını paylaşmak, bunların her birini ben yaşadım. bunu da insani vazife olarak gördüm. milyarlarca dolarlık yatırımın arasında muhalefet partisi için bulunmaz bir fırsat olduğunu biliyorum ve bunu çok da yadırgamıyorum."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;