İnternet yasakları

'Somut ilerleme kaydedildi'

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Twitter ile yapılan görüşmelerde konulara yaklaşımda ortak bir zeminde buluşulduğunu, iletişimde somut ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Ancak Twitter yetkilileri ofis açılması talebine şimdilik olumlu yanıt vermedi, mahkeme kararları konusunda ise 'titiz' olunacağını iletti.

Twitter Başkan Yardımcısı Colin Crowell Ankara'da temaslarda bulunmuştu. [AA]

ulaştırma bakanı lütfi elvan tarafından yapılan yazılı açıklamada sosyal paylaşım sitesi twitter ile yapılan görüşmelerde konulara yaklaşımda ortak bir zeminde buluşulduğunu, iletişimde somut ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. elvan görüşmelerin iyi niyet zemininde geçtiğini vurguladı. twitter'la önümüzdeki süreçte iletişin devamı konusunda görüş birliğine varıldığını söyledi. 

elvan açıklamasında, türkiye'nin beklentileri ve twitter yetkililerinin buna verdiği cevapları anlattı.

türkiye’de ofis açılması

elvan'ın açıklamasına göre twitter hükümetin 'türkiye'de ofis açın' talebine hemen yanıt veremeyeceklerini söyledi, şirketin abd'deki merkeziyle görüşme yapılması gerektiğini belirtti.

twitter, kişisel hakların korunması ve mağduriyet yaşanan durumlarda acil müdahale içeren "süper etiketleme" yetkisinin tib'e verilmesi konusunda da aynı yanıtı verdi.

türk yetkililerle twitter temsilcileri arasında, zararlı ve mahkeme kararına konu içeriklerin "buzlanarak" etkisizleştirilmesi konusunda ise görüş birliğine varıldı. 

mahkeme kararlarının uygulanması 

elvan'ın açıklamasına göre toplantıda twitter yetkililerinden bazı hesapların kapatılmasını içeren mahkeme kararlarını uygulaması istendi. twitter temsilcileri son birkaç hafta içerisinde 200’den fazla içeriğin çıkarıldığını ve geçtiğimiz haftasonu itibari ile 5 adet mahkeme kararının çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

bu konuda mevcut mahkeme kararları için geriye dönük bir çalışma yapılması ve bunların da kısa sürede çözümlenmesi kararlaştırıldı. 

şikayete konu sahte hesapların kapatılması

twitter yetkilileri mahkeme kararlarının 'ivedilikle' uygulanması ve şikayete konu sahte hesapların kapatılmasında daha titiz davranacaklarını söyledi. twitter, bunun için hızlı işleyecek bir şikayet iletme mekanizması oluşturulduğunu da açıkladı. buna göre şikayetler türkçe'ye çevrilen ve twitter'ın geliştirdiği bir abone şikayet formu üzerinden yapılabilecek. 

iki gün boyunca ankara'da kaldılar

pazartesi günü ankara'ya gelen twitter yetkilileri ilk gün bilgi teknolojileri kurumu (btk) ve telekomünikasyon iletişim başkanlığı(tib) yetkilileriyle biraraya geldi. görüşmelerde başbakanlık yetkilileri de hazır bulundu. aynı yetkililer ertesi gün cumhurbaşkanı abdullah gül'ün danışmanları ile türkiye barolar birliği başkanı metin feyzioğlu'yla da biraraya geldi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;