Avustralya Açık

Son şampiyonlar iyi başladı

Sezonun ilk grand slam'i Avustralya Açık heyecanı başladı. İlk günde Novak Djokovic, Chung Hyeon'u Serena Williams da İtalyan Camila Giorgi'yi yendi.

Konular: Spor, Tenis
Sıcak hava nedeniyle Djokovic sık sık serinleme yöntemlerine başvurdu. [Reuters]

roland garros, abd açık ve wimbledon ile birlikte sezonun 4 grand slam'inden biri olan avustralya açık 104. kez düzenleniyor.

toplam 30.5 milyon dolar ödülün dağıtılacağı avustralya açık 30 ocak'ta sona erecek.

kadınlarda en büyük favori serena williams, son şampiyon olarak geldiği avustralya açık'ta ilk maçta italyan giorgi'yi 6-4 ve 7-5'lik setlerle yendi.

williams ilk turdan finale kadar 7 karşılaşma kazanıp bu turnuvada 7. kez mutlu sona ulaşmak istiyor. eğer bunu başarırsa 22 şampiyonlukla 'açık' dönemde en fazla grand slam kazanan tenisçi unvanını steffi graf ile paylaşacak.

erkeklerin en büyük favorisi novak djokovic ise 51 numaralı rakibi chung hyeon'u 6-3, 6-2 ve 6-4'lük setlerle geçti.

djokovic, avustralya açık'ta 6. şampiyonluğunu elde ederek roy emerson ile beraber avustralya açık'ı en fazla kazanan erkek raket olmak istiyor.

wozniacki elendi

avustralya açık'ta, tek kadınlarda 16 numaralı seribaşı caroline wozniacki, dünya sıralamasının 76. basamağındaki yulia putintseva'ya 2-1 yenilerek ilk turda elendi.

2011'de yarı finale kadar yükselen danimarkalı caroline wozniacki ile grand slamlerde 2. turdan ötesini göremeyen kazak yulia putintseva karşılaştı.

21 yaşındaki putintseva, ilk seti 6-1 gibi farklı bir skorla kaybetmesine rağmen "tie break"e giden sonraki seti kazandı ve mücadeleye denge getirdi. final setini de 6-4 alan kazak tenisçi, 2-1'lik skorla wozniacki'yi ilk turda turnuvanın dışına itti.

avustralya'ya unvanını korumaya gelen tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı serena williams, dünya 36'ncısı camila giorgi'yi 6-4 ve 7-5'lik setlerle 2-0 mağlup ederek adını 2. tura yazdırdı.

kadınların 4 numaralı seribaşı agnieszka radwanska, 10 numaralı seribaşı carlo suarez navarro, 12 numaralı seribaşı belinda bencic ve 13 numaralı seribaşı roberta vinci de rakiplerini geçerek 2. tura çıktı.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;