Yeni Anayasa

'Sonucu kararsızlar belirleyecek'

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Doğru bir dil yüksek bir motivasyonla, hiç kimseyi ötekileştirmeden, korkutmadan, üzmeden, kaygılandırmadan 'hayır'a iknâ etmek gibi bir görevimiz var" dedi.

[Fotoğraf: AA]

manisa şehir tiyatrosu'nda düzenlenen "referandumda hayır" konulu panelde konuşan chp grup başkan vekili özgür özel, 16 nisan'da yapılacak ve cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliği referandumu sürecinde ellerine ulaşan anketlerde "hayır" oylarının önde gittiğini savunarak buna rağmen sonucu kararsızların belirleyeceğini ifade etti.

"kararımı değiştirebilirim" diyenlerin önemli bölümünün, "evet"e yakın durduğunu dile getiren özel, "mesele yüzde 16'lık kararsızın ne diyeceğinde geliyor düğümleniyor. bizim doğru bir dil, yüksek bir motivasyonla hiçkimseyi ötekileştirmeden, korkutmadan, üzmeden kaygılandırmadan "hayır"a iknâ etmek gibi bir görevimiz var" dedi.

başkanlık sistemine, başkan kim olursa olsun karşı olduklarını aktaran özel, "biz son söyleyeceğimiz lafı baştan söylüyoruz. seçilecek başkan kemal kılıçdaroğlu da olsa biz başkanlık sistemine karşıyız" ifadelerini kullandı.

mhp tabanının büyük bölümünün referandumda "hayır" oyu verceğini savunan özel, bu referandumda defalarca iktidar partisine oy vermiş kişilerin dahi kafasının karışık olduğunu savundu. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;