Türkiye Süper Ligi

Sosa Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Metalist Kharkiv'den orta saha oyuncusu Jose Sosa'yı kiraladı. Arjantinli futbolcunun kulübüne 1,4 milyon euro ödenecek.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Sosa Pazartesi günü sağlık kontrolünden geçti ve Beşiktaş tesislerini gezdi. [Fotoğraf: AA]

siyah beyazlı kulüp, anlaşma şartlarını kamuoyu aydınlatma platformu (kap)'a bildirdi.

açıklamada "fc metalist kulübüne kiralama bedeli olarak 1.400.000 avro ödenecektir. ayrıca şirketimiz fc metalist kulübüne 15 ekim 2014 tarihine kadar 2.000.000 avro ödemek suretiyle sezon sonunda oyuncunun transfer haklarını satın alma opsiyonuna sahiptir" dendi.

sosa'ya bu sezon bir buçuk milyon euro garanti ücret ve 10 bin euro maç başı ücret ödenecek.

transfer seçeneği kullanıldığı takdirde ise 2015-2016'da bir milyon 550 bin euro garanti, 10 bin euro maç başı ücret ödenecek. 10 bin euro maç başı ücretin yanı sıra garanti ücret 2016-2017'da bir milyon 600 bin, sonraki sezon ise bir milyon 650 bine çıkacak.

sosa, pazartesi günü sağlık kontrolünden geçti ve beşiktaş tesislerini gezdi. arjantinli futbolcu kendisine göterilen ilginin takım tercihinde etkili olduğunu söyledi:

"beşiktaş önüme çok güzel bir proje sundu ve benimle gerçekten ilgilendiğini gösterdi. her futbolcu, her insan ilgiden hoşlanır. ben de gösterilen ilgiden çok mutlu oldum ve tercih yapmam da bu etkili oldu."

"biliyorum ki oyuncularla tek tek ilgilenen, kolay iletişim kurabilen bir teknik direktörümüz var. ben de takıma katılarak yeni arkadaşlarıma neler yapabileceğimi göstermek istiyorum."

arjantin ekibi estudiantes'te profesyonel kariyerine başlayan sosa, 2007'de bundesliga devi bayern münih'e transfer oldu. bayern'de istediği forma şansını bulamayan sosa, 2009'da estudiantes'e kiralık olarak geri döndü. 2010-11 sezonunu napoli'de geçiren arjantinli oyuncu, 2011'de ukrayna ekibi metalist kharkiv forması giymeye başladı.

29 yaşındaki orta saha oyuncusu, geçtiğimiz sezonu atletico madrid'de kiralık olarak geçirdi.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;