PKK

Soylu: 126 eylem engellendi

İçişleri Bakanı Soylu, PKK ve KCK'nın şehir yapılanmalarına yönelik operasyonlarla ilgili, "Son 5 ayda 8 bin 477 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 2 bin 603 kişisi tutuklanmıştır. 49 üst düzey terörist yakalanmış, 689 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. 126 eylem de engellenmiştir" açıklamasını yaptı.

Konular: Türkiye, PKK
[Fotoğraf: AA]

içişleri bakanı süleyman soylu, son dönemlerde pkk ve kck'nın şehir yapılanmalarına karşı ciddi operasyonlar gerçekleştirildiğini söyledi. bakan soylu, "son 5 ayda 8 bin 477 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 2 bin 603 kişisi tutuklanmıştır. bu örgütlere lojistik ve finans kaynağı desteği verdiği tespit edilmiş 79 belediyeye görevlendirme yapılmış, son 5 ayda 49 üst düzey terörist yakalanmış, 689 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. yine son 5 ayda 126 eylem engellenmiştir. bunların içerisinde patlayıcı, canlı bomba, bombalı araç eylemleri de mevcuttur. aslında listemiz çok daha uzun. bu gücün daha da artması için bakanlığımız tarafından 11 bin polis, 28 bin 550 jandarma, 635 sahil güvenlik, 21 bin 716 güvenlik korucusu alımı devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

adıyaman'da konuşan soylu, "kış döneminde 'giremezsiniz' dedikleri, terör örgüt pkk'nın sözde tüm üs ve barınma bölgelerine tek tek girilmiştir. kış döneminde 125 sözde üs ve barınma merkezine 129 operasyon gerçekleştirilmiştir. son 5 ayda 22 ilde 661 sığınak ve barınak imha edilmiştir" dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;