Futbol

Spor dünyası Chapecoense için seferber

Kolombiya'ya final maçı için giderken uçağı düşen Chapecoense Kulübü için spor dünyası seferber oldu. Brezilya'nın önde gelen kulüpleri Chapecoense'ye transfer kolaylığı getirilmesini ve üç sezon boyunca küme düşmekten muaf tutulmasını istedi. Dünyanın dört bir yanında tüm futbol karşılaşmalarında saygı duruşu yapıldı.

Konular: Spor, Brezilya
Uçak kazasında takımın birçok futbolcusu hayatını kaybetti. [Reuters]

bolivya'nın santa cruz şehrinden kolombiya'nın medellin kentine hareket eden ve brezilya 1. futbol ligi ekiplerinden chapacoense takımı dahil 81 kişinin (9'u mürettebat, 72'si yolcu) bulunduğu uçak, dağlık araziye düştü. kolombiya devlet başkanı juan manuel santos, ülkesinde meydana gelen uçak kazasından 5 kişinin yaralı olarak kurtulduğunu söyledi. futbolcular alan ruschel, marcos danilo padilha ve jackson follmann kurtulanlar arasında. çevredeki hastanelerde tedavi altına alınan futbolculardan kaleci follmann'ın sağ bacağı kesildi.

kaza sonrası brezilya'da üç günlük yas ilan edildi.

brezilya'nın önde gelen kulüplerinden flamengo, palmeiras ve sao paulo, birçok futbolcusunu uçak kazasında kaybeden chapecoense için bir bildiri yayınladı. kulüpler, chapecoense'nin 2017 sezonunda ücretsiz futbolcu kiralayabilmesini ve üç sezon boyunca küme düşmekten muaf tutulmasını brezilya futbol federasyonundan istedi.

Liverpool tribünleri


chapecoense'nin finalde karşılaşacağı atletico nacional de internet sitesinden 'bizim için copa sudamerica şampiyonu chapecoense'dir' açıklaması yayınladı. kupanın gelirinin de hayatını kaybedenlerin ailelerine verilmesini istedi. 

atletico nacional takımının taraftarları da final maçının oynanması gereken saatte medellin kentindeki atanasio girardot stadı'nda chapecoenseli futbolcular için bir anma organizasyonu yapacaklarını, beyaz elbise giyeceklerini ve mumlar yakacaklarını açıkladı.

chapecoense takımı, sudamericana kupası finalinin ilk karşılaşmasında, 1 aralık perşembe günü kolombiya ekibi atletico nacional ile karşı karşıya gelecekti.



aralarında türkiye'nin de olduğu dünyanın birçok ülkesinde dün akşam oynanan maçlarda saygı duruşu yapıldı. trabzonspor bu hafta sonu maçlara siyah bantla çıkılmasını önerdi. real madrid ve barcelona da antrenman öncesi saygı duruşunda bulundu.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;