Tenis

Sporda Adana'nın gurur günü

Adana şehri dün sporda üç gurur birden yaşadı. Adanaspor 12 yıl sonra Süper Lig'e geri döndü. Teniste iki uluslararası zafer elde eden Türk raketlerin ikisi birden de Adana doğumluydu.

Konular: Spor, Futbol

adanaspor, gaziantep büyükşehir belediyespor'u 3-2 yenerek süper lig'e yükseldi. turuncu beyazlılar tam 12 sezondur alt liglerde mücadele ediyordu.

adanaspor'un bu başarısı tüm şehri sokaklara dökerken teniste de iki adanalı'nın başarısı geldi.

istanbul cup'ta şampiyon çağla büyükakçay oldu. çağla, türk tenis tarihinin en büyük başarısına imza attı ve bir wta turnuvasını kazanan ilk türk raket unvanını aldı. çağla büyükakçay 1989 adana doğumlu.

bu turnuvanın çiftler kategorisinde ise şampiyon andrea mitu ile ipek soylu oldu. ipek soylu da 1996 adana doğumlu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;