Bilim-Teknoloji

Steam'e TL desteği geldi

Dünyanın en büyük online oyun platformu olan Steam Türk Lirası'nı desteklemeye başladı. Oyun satışlarında kullanılan Dolar kuru ise 1.5 TL'ye sabitlendi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Yapılan düzenlemenin Türkiye'deki oyun pazarında taşları yerinden oynatması bekleniyor
Yapılan düzenlemenin Türkiye'deki oyun pazarında taşları yerinden oynatması bekleniyor [Fotoğraf: Steam]

bilgisayar üzerinden oyun satın alma ve oynama servisi sunan steam, dünya çapında milyonlarca kullanıcının tercih ettiği bir sistem. oyun oynamak isteyenlerin oyunları indirebildiği ve oynayabildiği steam, yakın zamana kadar türkiye'deki kullanıcılara dolar üzerinden satış yapıyordu.

yapılan duyuru ile artık tl desteği de sunmaya başlayan steam, birçok ödeme yöntemini de kabul ediyor. bu yöntemler arasında visa, master ve american express kredi kartları, turkcell mobil ödeme, akbank, bank asya, denizbank, finansbank, garanti, türkiye iş bankası, yapı kredi bankaları yer alıyor. ayrıca oyuncular satın aldıkları oyunların ücretlerini ptt üzerinden de ödeyebilecekler.

steam'in tl desteği sunmasının önemli bir yönü ise dolar kuru. normalde haber hazırlandığı tarihte 2.2 tl civarında olan dolar kuru, steam'de 1.5 tl olarak belirlendi. bu da fiyatlarda indirim anlamına geliyor. siteye bakıldığında da bu indirim görülüyor. birçok oyun günlük dolar kurunun altında bir değerden satılıyor.

kutulu ya da online

türkiye'de playstore gibi siteler yardımı ile internetten oyun satın alınabildiği (oyun şifresi alınıyor) gibi koleksiyonerler için oyunların kutulu sürümleri de bulunuyor. kutulu oyunlar internetten satılan benzerlerine göre 3-4 kat daha pahalı fiyattan alıcı buluyor.

kutulu oyun fiyatları düşer
bağımsız oyun eleştirmeni ilker karaş, al jazeera'ye yaptığı açıklamada steam'in tl'ye geçişinin fiyatları düşüreceğini ve kutulu ürün satışlarını azaltacağını söyledi.  

yeni düzenleme geçmişte oyun alanları biraz zora soksa da bu saatten sonra oyun alacaklar için güzel bir haber. avantajlı bir durum. steam'in bu hamlesi türkiye'de kutulu ürün satan distrübütörlerin elini zorlayacaktır. kutulu satılan oyunların fiyatlarının düşmesini bekliyorum. benzer şekilde playstore gibi online oyun satan sitelerin de fiyat indirimine gideceğini düşünüyorum.

kaynak: al jazeera ve steam

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;