Suriye'de iç savaş

Stratejik nokta rejimin elinde

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı bölgesinde bulunan ve stratejik öneme sahip Karamanlı köyü ve tepesi Esed rejiminin kontrolüne geçti.

esed rejiminin iki gün önce bayırbucak türkmen bölgesindeki köylere yönelik başlattığı saldırılar, aralıksız sürüyor. anadolu ajansı'nın haberine göre bölgedeki en stratejik nokta olan karamanlı köyü ve tepesi, rejimin kontrolüne geçti

gün boyu birçok noktayı havan ve füzelerle vuran rejim güçleri, akşam saatlerinde karamanlı köyü ve tepesine girmeye çalıştı. şiddetli çatışmaların ardından köy ve tepe rejim güçlerinin kontrolüne geçti.

karamanlı tepesi, türkmenlerin elinde kalan diğer noktalara hakim konumda olması nedeniyle stratejik önem taşıyor.

rejim güçleri gün içerisinde isa pınar köyünü de ele geçirmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;