Suriye'de iç savaş

Stratejik tepe muhaliflerde

Suriye'de muhalifler Türkiye sınırına 7 kilometre uzaklıktaki 45 Tepesi'ni ele geçirdi. Muhalifler ile rejim güçleri arasında Lazkiye’nin Keseb kasabası ve Türkmen bölgesinde altı gündür şiddetli çatışmalar var.

Konular: Ortadoğu, Suriye
Türkiye sınırında bulunan Keseb kasabası çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. [AA]

türkiye'nin yayladağı ilçesine yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunan stratejik 45 tepesi, şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerin  kontrolüne geçti.

islami cephe ve bayırbucak türkmen tugayı birliklerinden oluşan muhaliflerin tepeyi ele geçirmesinin ardından rejime bağlı savaş uçakları tepeye yönelik hava saldırısı düzenledi.

bayırbucak türkmen tugayı birliklerinden hazreti mustafa bölüğü komutanı abu reşat abdullah’ın 45 tepesi'ne yapılan saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi.  

tepe, suriye ordusu topçu birliklerinin telsiz ve gözlem noktasıydı. bölgeye yapılacak hava ve kara saldırılarının koordinatları burada bulunan kontrol noktası tarafından tespit ediliyordu.

muhalifler lazkiye'de ilerliyor

al jazeera muhabirinin aktardığı bilgiye göre, muhalifler akdeniz kıyısındaki bölgede yeni mevziler kazanarak ilerliyor.

gece boyu süren çatışmalar, bayırbucak türkmen bölgesinde rejimin kontrolündeki maaf dağı ve bağcağız köyü çevresinde yoğunlaştı.

türkiye sınırında yer alan keseb kasabasında ise 25 mart salı akşamı kesilen çatışmaların ardından suriye topçusunun yoğun bombardımanı bugün devam ediyor. sınırın türkiye tarafında bulunan al jazeera muhabiri can hasasu, stratejik kasabaya dakikada ortalama beş top mermisi düştüğünü söyledi.

muhaliflerin keseb kasabasında ele geçirdikleri karakollara "tevhid" bayrağı astıkları görüldü. 

salı gecesi sekiz yaralı daha yayladağı sınırından türkiye’ye getirildi. hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre yaralılardan biri hastanede hayatını kaybetti.

konvoya saldırı

muhalifler idlib kentinden rejim güçlerine silah ve lojistik destek taşıyan bir konvoya saldırı düzenledi. cebeli zeviye bölgesinde yolu kesilerek ağır silahlarla müdahale edilen konvoyda çok sayıda aracın zarar gördüğü iddia edildi.

suriye genel devrim konseyi (srgc) de açıklamasında, silahlı muhaliflerin deyr'ez-zor'daki askeri havaalanına ağır silahlarla saldırdığını duyurdu. srgc, muhaliflerin rejim güçlerine büyük zayiat verdiğini belirtti.

başkent şam’a bağlı kalamun bölgesinde ise rejim güçlerinin ilerleyişi sürüyor. hizbullah üyesi silahlı güçlerin destek verdiği askeri birlikler malule kasabasını havadan ve karadan bombalıyor.

muhalif kaynaklara göre şam’a bağlı askeri birlikler kasabaya karadan saldırı hazırlığı yapıyor.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;