Bilim-Teknoloji

Su damlasıyla pinpon keyfi

Astronot Scott Kelly, uzaydaki 300. gününü hidrofobik raketleri ve su damlasıyla yerçekimsiz ortamda oynadığı pinpon oyunuyla kutladı.

Konular: Bilim-Teknoloji

astronot scott kelly, uluslararası uzay istasyonu'nda 300 gündür görev yapıyor. daha önce de uzayda yetiştirdiği çiçek ve maruluyla gündeme gelen kelly, bu kez de hidrofobik (suyu emmeyen) maddeden yapılma raketleri ve bir su damlasıyla oynadığı pinpon oyunuyla sosyal medyada takipçilerini eğlendirdi.

kelly, her ne kadar eğlenceli de olsa vakit kaybı gibi görünen bu faaliyetleri aslında görevi kapsamında bir deney olarak yerine getiriyor. istasyonda su ve nemin kontrolü azami önem taşıyor. raketlerin üzerini örten  kılıf, lazerle yüzeyi düzleştirilmiş ve teflonla kaplanmış bir materyalden yapıldı. kelly de bu deneyi eğlenceli bir hale getirmeyi başardı.

kaynak: nasa 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;