Futbol

Su savaşında kazanan yok

Super Clasico'da River Plate ile Boca Juniors sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. İki takım da maçı 10 kişi tamamladı.

Konular: Spor
Karşılaşmanın ilk yarısı konuk Boca'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. [Fotoğraf: AFP]

monumental antonio vespucio liberti'deki derbi yoğun yağış altında oynandı. yağmur nedeniyle ağırlaşan zemin futbolculara zor anlar yaşattı. maçın ertelenme beklentileri de boşa çıktı. 

river plate teknik direktörü gallardo maç sonrası, hakemin karşılaşmayı ertelemediği için çok kızgın olduğunu söyledi.

boca juniors'ın golü 22'de lisandro magallan'dan geldi. river plate'in beraberlik golünü ise 78'de german pezzella attı. river, rodrigo mora ile bir penaltı atışından yararlanamadı.

boca'da 41'inci dakikada gago, river'da da funes mori 84'te kırmızı kart gördü.

river yenilmezliğini sürdürürken 22 puanla liderliğini korudu. boca juniors ise 14 puanla zirve yarışından uzak kaldı.

river plate derbide sahaya; barovero, mercado, funes mori, vangioni, maidana, ponzio, rojas, sanchez, pisculichi, mora ve gutierrez ilk 11'iyle çıktı. river plate'te eski trabzonsporlu golcü teofilo gutierrez, 90 dakika sahada kaldı. 

boca juniors ise deplasmandaki maça; orion, marin, colazo, magallan, echeverria, gago, meli, erbes, carrizo, chavez ve calleri ilk 11'iyle başladı. 

arjantin'in en önemli futbol maçı için geniş güvenlik önlemleri alındı. arjantin futbol federasyonu'nun (afa) geçen yıl, futbolda yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi için aldığı deplasman yasağından dolayı boca juniors seyircisi, polis tarafından stadın beş kilometre etrafına yaklaştırılmadı.

ezeli rakipler bu mücadele ile 192'nci kez karşı karşıya geldi.

kaynak: al jazeera ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;