Sudan

Sudan'da yine Beşir kazandı

Sudan’da muhalefet partilerinin boykot ettiği, seçmenlerin yarısından fazlasının oy vermediği devlet başkanlığı seçimini, 25 yıldır ülkeyi yöneten Ömer Beşir yüzde 94 oy oranıyla kazandı.

Konular: Afrika, Ömer Beşir
Ömer Beşir soykırım suçu iddialarıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından tutuklama emriyle aranıyor. [Fotoğraf: AP]

25 yıldır ülkeyi yöneten 71 yaşındaki ömer beşir, 13 nisan'da yapılan seçimin sonuçlarına göre bir kez daha beş yıllığına göreve seçildi.

seçim komisyonu katılım oranını yüzde 46.4 olarak açıkladı.

sudan’daki muhalefet partileri devlet başkanlığı seçimlerini boykot etme kararı almıştı

ülkede hükümet güçleri ile kendilerine sudan halk özgürlük hareketi (splm-n) adını veren silahlı gruplar arasında bir önceki seçimden bu yana çatışmalar yaşanıyor.

1989’da darbeyle iktidara gelen sudan devlet başkanı ömer beşir, soykırım suçu iddialarıyla uluslararası ceza mahkemesi (ucm) tarafından tutuklama emriyle aranıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;