Hrant Dink cinayeti

Suikastın 10. yılında Hrant Dink anıldı

Genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde 10 yıl önce suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink için Şişli'de anma töreni düzenlendi.

[Fotoğraf: AA]

agos gazetesi genel yayın yönetmeni hrant dink'i anma töreni dolayısıyla polis, halaskargâzi caddesi harbiye askeri müze önünden osmanbey-mecidiyeköy ile mecidiyeköy'den taksim yönünü trafiğe kapattı.

tören alanına gidenler, polis tarafından aranarak gazete binasının önüne yönlendirildi.

agos gazetesi önündeki anma töreni öncesinde, çevre binaların çatılarına keskin nişancıların yerleştirildiği ve yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

gazetenin bulunduğu noktaya çıkan tüm cadde ve sokaklar bariyerlerle kapatıldı. alandaki yayalar polis tarafından çıkarılarak, eğitimli köpeklerle çevrede ve dükkânlarda güvenlik araması yapıldı. aramanın ardından vatandaşların alana girişine izin verildi.

kılıçdaroğlu: hrant dink'i saygıyla anıyorum

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu twitter hesabından, 19 ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden dink'in vefatının 10'uncu yılı dolayısıyla mesaj paylaştı.

kemal kılıçdaroğlu, "kardeşliğin, eşitliğin ve adaletin hâkim olduğu bir türkiye umuduyla, 10 yıl önce bugün katledilen hrant dink'i saygıyla anıyorum" yazdı.

kaynak: aa, twitter

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;