2015 Genel Seçimi

Şükür ve Atayün bağımsız aday

17 Aralık operasyonu öncesi AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür ile Cemaat'e yönelik soruşturmada tutuklanan eski polis müdürü Yurt Atayün bağımsız milletvekili adaylığına başvurdu.

Yurt Atayün emniyetteki Cemaat yapılanmasına yönelik soruşturmada 22 Temmuz 2014'te gözaltına alınmıştı. [AA]

bağımsız milletvekili eski milli futbolcu hakan şükür yeniden meclis'e girebilmek için istanbul 3. bölgeden bağımsız milletvekili adaylığına başvurdu.

çağlayan'daki istanbul adalet sarayı'nda bulunan il seçim kurulu'na gelerek başvurusunu yapan şükür gazetecilere yaptığı açıklamada kararının gerekçesini şöyle açıkladı:

"ateş çemberinde türkiye, çok zor günler yaşıyor. bu ateşe su taşıyan bir karınca olmak her ferdin görevi sadece bizim değil. milletvekili kimliğimle bugün tekrar 2015 seçimlerinde milletvekili olmak için bir mücadele içine gireceğim. 29. sıradayım. tek duam milletime hizmetkar olmak... devletin ceberut anlayışıyla insanların fikirlerini, bütün demokratik haklarını elinden alan bir anlayışa karşı mücadele etmek, mücadeleden kaçmamak adına bağımsız milletvekili oluyorum."

cezaevindeki yurt atayün bağımsız aday

eminyetteki cemaat yapılanmasına yönelik soruşturmada tutuklanan eski istanbul terörle mücadele şube müdürü yurt atayün de 7 haziran'daki milletvekilliği genel seçimlerinde ankara 2. bölgeden bağımsız aday oldu.

adaylık başvurusunu yapan yurt atayün'ün avukatı ömer turanlı, adliye önünde basın açıklaması yaptı. müvekkilinin yıllardır emniyete hizmet ettiğini kaydeden turanlı, "ülküsüne, ülkesine, vatanına ve şanlı bayrağımızın dalgalandığı her noktada hizmet etmiştir. büyük fedakarlıklar yapmıştır. gece gündüz demeden canı pahasına çalışmıştır. bu kapsamda bu yılların birikimi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

milletvekili seçilen tutuklu adaylar

2007 genel seçimlerinde cezaevinde bulunan sebahat tuncel, bdp'den milletvekili seçilince tahliye edilmişti. 

2011 seçimlerinde ise ergenekon davasından tutuklu bulunan mustafa balbay, balyoz davasından tutuklu engin alan ile kck'dan tutuklu bdp'nin desteklediği 6 isim milletvekili seçilmelerine rağmen tahliye edilmemişti. 

kaynak: dha, cha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;