Süleyman Seba

Süleyman Seba’ya lâyık veda

Çarşamba günü vefat eden Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Seba’yı farklı takımlardan binlerce taraftar birlikte uğurladı.

Konular: Futbol, Beşiktaş
Süleyman Seba 16 yıl boyunca Beşiktaş'ın başkanlığını yaptı. [Fotoğraf: AA]

süleymen seba'nın türk ve beşiktaş bayraklarına sarılı naaşı, hayatını kaybettiği hastaneden çıkarılarak, valideçeşme'deki evinin önüne getirildi.

evin önünde dualar okunup, komşularından helallik alındıktan sonra seba'nın naaşı akaretler'deki kulüp binasına getirildi.

burada alkışlarla karşılanan seba için dua okundu. beşiktaş başkanı fikret orman'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, eski yöneticiler, beşiktaş belediye başkanı murat hazinedar, seba döneminde efsane kadroda yer alan futbolculardan gökhan keskin, rıza çalımbay, samet aybaba, mehmet özdilek, ulvi güveneroğlu, altı buçuk yıl görev yapan ingiliz teknik direktör gordon milne ve milli takımlar futbol direktörü fatih terim de törene katıldı.

seba'nın naaşı kulüp binasından atılan karanfiller eşliğinde alkışlarla vodafone arena'ya uğurlandı.

arena’da bir konuşma yapan başkan fikret orman, “süleyman ağabey bize çok şey öğretti. zarafet, centilmenlik, saygı duymak, hak yememek neydi, biz süleyman ağabeyden öğrendik. allah bize ona layık olmayı nasip etsin” dedi.

bu sırada beşiktaş taraftarları, “seba koysana, seba koysana, stadın adını seba koysana” diye tempo tuttu.

arena’daki törenden sonra dolmabahçe'deki bezmi-i alem valide sultan camii'ndeki cenaze namazına cumhurbaşkanı abdullah gül, spor bakanı akif çağatay kılıç, istanbul valisi hüseyin avni mutlu, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, uefa asbaşkanı şenes erzik, tff başkanı yıldırım demirören, fenerbahçe başkanı aziz yıldırım, galatasaray başkanı ünal aysal, fenerbahçe'nin eski başkanı ali şen de katıldı.

seba'nın naaşı cenaze namazının ardından, annesi nazlı seba’nın feriköy mezarlığı'ndaki mezarına defnedildi. seba'nın yeğenlerinden ilhan girişken, seba'nın babası ali rıza bey ve annesi nazlı hanım'dan kalan küçük bir kuran-ı kerim ile kulübün küçük ebatta poşete sarılmış flaması ve seba'nın takma dişleri süleyman seba'nın vasiyeti üzerine defnedilirken koynuna koydu.

milne: seba gibilerine dünyanın ihtiyacı var

beşiktaş’ın eski teknik direktörü gordon milne, seba’nın vefatı nedeni ile “yıllarca emek verdiğimiz ve büyük başarılar yaşadığımız kulübümüz en büyük rengini kaybetti. kendisi benim için çok ayrı bir yere sahip. birlikte nice iyi günler yaşadık. beşiktaş'a bütün ömrünü adamış bir insandı. kendisi gibi insanlara, yalnızca beşiktaş ve türkiye'nin değil tüm dünyanın ihtiyacı var. gordon milne olarak sadece başkanımı değil en büyük dostumu da bugün uğurluyorum” dedi.

bir beşiktaş taraftarı olan ve cenazeye siyah beyaz kravatla gelen cumhurbaşkanı abdullah gül, seba hakkında "beşiktaş camiasından çıktı ama ne kadar büyük bir mutluluk ki bütün bir camianın, spor camiasının, spor takımlarının, herkesin hep sevgisini kazanmış, herkesin cenazesine sahip çıktığı bir kişilik oldu" dedi. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;