Türkiye

Sultanahmet'te polise intihar saldırısı

İstanbul Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne ihtihar saldırısında ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu. Olayda saldırgan öldü, bir polis de hafif yaralı.

Konular: Türkiye

istanbul valisi vasip şahin'in verdiği bilgiye göre, olay saat 17.20'de oldu. turizm şube müdürlüğü'nün önündeki kulübeye gelen bir kadın ingilizce olarak cüzdanını kaybettiğini söyledi. daha sonra üzerindeki bombayı patlatan saldırgan olay yerinde öldü. saldırıda ağır yaralanan polis memuru kenan kumaş da kaldırıldığı hastanede şehit oldu. saldırıda yaralanan diğer polis taner şenel'in tedavisi haseki eğitim ve araştırma hastanesi'nde sürüyor. şenel'in sağlık durumu iyi. 

anadolu ajansı'nın haberine göre saldırgan olay yerine birisi çantasında, birisi paltosunun cebinde, birisi de elinde olmak üzere 3 el bombasıyla geldi. nöbet kulübesine yaklaşan kadın, ilk el bombasının pimini çektiği sırada polis memuru kenan kumaş ateş etti. 

davutoğlu: daha fazla zaiyatı engellediler 

başbakan ahmet davutoğlu, "polislerimizin hemen konuya müdahil olmaları neticesinde daha fazla zaiyatın önüne geçilmiş oldu. kahraman emniyet görevlilerimiz kendilerini feda etme pahasına bu saldırının daha büyük bir zaiyatla neticelenmesini engellemiş oldular. iki bomba da etkisiz hale getirildi" dedi.

davutoğlu, örgüt bağlantılarıyla ilgili emniyet'in çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

saldırganın kimliği henüz belli değil. polis telsizinden tüm polis merkezleri ve ekiplerinin saldırılara karşı gerekli önlemleri almaları anons edildi.

kızı iki aylıktı 

saldırıda şehit olan 33 yaşındaki kenan kumaş iki yıllık evliydi ve iki aylık bir kızı vardı. kumaş için çarşamba günü istanbul emniyet müdürlüğü'nde tören düzenlenecek.

kumaş'ın trabzon'daki baba evinde de yas var. akrabaları kumaş'ın fizik öğretmeni olduğunu ve 3-4 yıl özel dershanelerde öğretmenlik yaptıktan sonra polis olduğunu anlattı. kumaş'ın cenazesi istanbul'daki törenin ardından trabzon'un tonya ilçesinde toprağa verilecek. 

bir haftada ikinci saldırı

bu, istanbul'da son bir hafta içinde güvenlik güçlerini hedef alan ikinci saldırı oldu. 1 ocak'ta dolmabahçe sarayı'nda görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbetçi kulübesine yönelik uzun namlulu silah ve el bombası ile saldırı düzenleyen şahıs yakalanmıştı. saldırganın fırlattığı bomba patlamamıştı. saldırıyı dhkp-c üstlenmişti. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;