Diğer Sporlar

Super Bowl 50'nin şampiyonu Broncos

50'ncisi düzenlenen Super Bowl'da Denver Broncos, San Francisco'da oynanan maçta Carolina Panthers'i 24-10 yenerek şampiyon oldu.

Konular: Spor

dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından biri olan super bowl'da en değerli oyuncu da broncos'un savunmacısı von miller oldu. 26 yaşındaki von miller super bowl tarihinde bu ödülü alan 10'ncu savunmacı.

yine aynı takımdan 39 yaşındaki peyton manning iki farklı takımda şampiyonluk yaşayan ilk quarter back unvanını aldı. nfl efsanesi olarak kabul edilen manning, ikinci super bowl zaferine ulaşırken, kariyerindeki 200'üncü galibiyeti yaşayarak da lig tarihinde en fazla maç kazanan oyuncu unvanını elde etmiş oldu.

şampiyonluk kupasını kaldırdıktan sonra açıklamada bulunan manning, koçları, aile yakınları ve arkadaşlarının desteğine teşekkür ederek "bu maç, bu sezon gibi takımımızın sertliğini ve direncini test etti. böyle bir zaferle sonuçlandığı için çok memnunum" dedi.

normal sezon boyunca karşılaştığı rakip takımların oyuncuları ve koçlarıyla vedalaşarak bu sezonun nfl'de son yılının olacağı sinyallerini veren manning, maç sonrası emeklilik hakkındaki soruyu ise "bu zafer üzerinde biraz düşünmem gerek. kendime dair bazı önceliklerim var" diyerek yanıtsız bıraktı.

broncos ilk super bowl şampiyonluğunu 1999 yılında yaşamıştı.

organizasyonun 50'nci yılı olması nedeniyle, maçın başlamasından önce geçmiş yıllardaki super bowl müsabakalarında mvp seçilen oyuncular sahaya davet edilirken, lady gaga'nın amerikan ulusal marşını söylemesi stadyumdaki seyircilerden alkış aldı. devre arası şovunda coldplay, beyonce ve bruno mars gibi dünyaca ünlü sanatçılar çoşkuyla izlendi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;